Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Novi članovi Nadzornog odbora Luke Rijeke iz češkog holdinga CE Industries

28. Kolovoz 2023.
Luka Rijekafoto Luka Rijeka

U petak 25. kolovoza 2023. godine održana je Glavna skupština Luke Rijeka, koja je odobrila imenovanje dvoje novih članova u Nadzorni odbor. Riječ je o predstavnicima dioničara CE Industries, češkog holdinga u vlasništvu poduzetnika Jaroslava Strnada koji u Hrvatskoj već uspješno upravlja Đurom Dakovićem.

Tvrtka CE Industries, koja trenutačno drži 34,4 posto udjela u Luci Rijeka, zainteresirana je za dugoročno partnerstvo u dioničkom društvu. Namjera je razvijati luku i njezin logistički terminal te ulagati u prekrcajne i skladišne ​​kapacitete, pritom koristeći suvremene tehnologije s neutralnim utjecajem na okoliš.

Predstavnici imenovani u Nadzorni odbor su češki menadžer Ondřej Jašek i danski menadžer Jesper Kjaedegaard. Ondřej Jašek obnaša dužnost direktora ulaganja za logističke projekte u CE Industries te je tijekom karijere bio na rukovodećim pozicijama u brojnim logističkim tvrtkama, poput DB Schenkera. Jesper Kjaedegaard je menadžer i konzultant s više od 40 godina iskustva u pomorskom prijevozu. Između ostalog bio je na čelu tvrtke Maersk Line, koja se smatra najvećom tvrtkom na svijetu za brodski kontejnerski transport te je obnašao dužnost izvršnog direktora Maersk Company. 

- Temeljem profesionalnog iskustva uvjeren sam u razvojni potencijal ove luke i logističkog terminala. Taj rast će biti moguć isključivo kroz opsežna ulaganja u infrastrukturu luke, bez štetnog utjecaja na okoliš. Drugi najvažniji faktor na putu prema tom rastu su kvalificirani i motivirani zaposlenici - poručio je Jesper Kjaedegaard.

Ondřej Jašek dodao je kako, iako je CE Industries trenutno u poziciji manjinskog dioničara, tvrtka ima snažnu namjeru podržati razvoj Luka Rijeka te žele surađivati ​​s aktualnom upravom kako bi zajedno postigli njezin puni potencijal.

CE Industries ima iskustvo poslovanja u Hrvatskoj. Prošle godine ušli su u vlasništvo Đure Đaković, tvrtke koja je prije češkog investitora imala poteškoća u poslovanju. Ojačali su upravljanje kompanijom, unaprijedili interne procese i dobili nove ugovore. S vremenom su s PROMET GROUP holdingom preuzeli većinski udio u kompaniji, koja danas uspješno posluje.

21. srpanj 2024 09:22