Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Poljski Allegro.com integrirao Mall.hr, kupcima se otvara najveći marketplace u Europi

25. Ožujak 2022.
aleggro e trgovina

Ovaj potez jedan je od Allegrovih organskih koraka u međunarodnoj ekspanziji, uključujući i planiranu integraciju Mall Grupe, dio koje je i hrvatska internet trgovina Mall.hr.

Poljski Allegro, jedna od najvećih platformi za e-trgovinu u Europi, u studenom prošle godine je preuzo vlasništvo nad hrvatskim internetskim trgovcem Mall.hr koji posluje u sklopu Mall Group.

Kako su tada objavili iz hrvatske tvrtke, Allegro je kupio 100 posto Mall Group i WE|DO CZ od dotadašnjih vlasnika, kompanija PPF, EC Investments i Rockaway Capital, za ukupnu cijenu od 881 milijun eura. Kupljeno poslovanje uključuje imovinu e-trgovine Mall Group i logističku imovinu WEDO koja se nalazi u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Poljskoj.

Iz hrvatskog dijela ove grupe, Mall.hr-a, istaknuli su se nalaze među tri najbolje web trgovine na hrvatskom tržištu.

Allegro je dom više od 250 milijuna ponuda od 135.000 različitih trgovaca i platforma za online kupovinu po izboru za 13,5 milijuna aktivnih kupaca. Sada dobiva još veći razmjer na razini EU, jer Allegro europskim kupcima daje pristup do preko 60 milijuna međunarodnih ponuda po najpovoljnijim cijenama, a platforma olakšava cijeli proces kupnje diljem EU.

- Međunarodna ekspanzija je ključni prioritet, a kao jedno od najposjećenijih europskih internetskih tržišta, činimo još jedan veliki korak naprijed u našem planu širenja. Zahvaljujući Allegru, europski kupci imat će koristi od usredotočenosti platforme na izbor, cijenu i besprijekornu isporuku, dok trgovci unutar EU tako proširuju broj potencijalnih kupaca. Proširenje pristupa milijunima ponuda na Allegru za kupce i trgovce iz EU dio je europskog programa platforme, koji također uključuje planiranu integraciju s Mall Grupom, koja djeluje u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi - kaže izvršni direktor Allegra, Francois Nuyts.

Tisuće europskih trgovaca sada mogu ponuditi svoje proizvode kupcima diljem EU na engleskom jeziku putem platforme allegro.com. Allegro će podržati trgovce kako bi osigurali da se taj proces odvije bez problema, brinući se za prijevode ponuda i pružajući potrebnu podršku za obje strane transakcija prije i nakon kupnje. Platforma će također upravljati isporukom, kao i plaćanjem u eurima uz pomoć svojih partnera.

Allegro je i jedna od deset najboljih svjetskih web stranica za e-trgovinu i svrstava se među 100 najboljih web stranica u svijetu po mjesečnoj posjećenosti, stoji u priopćenju.

20. travanj 2024 11:56