Tvrtke i tržišta
StoryEditor

RALU Logistika završila izgradnju novog skladišta u Rugvici i zaključila investicijski cikus od 15 milijuna eura

05. Ožujak 2024.
Luka Rajić

RALU Logistika u vlasništvu Luke Rajića dovršila je prije roka izgradnju novog dubokosmrznutog skladišta u poslovnoj zoni Dragošička u Rugvici, započetu lani u svibnju, javili su iz te kompanije. Time je zaključen njezin posljednji investicijski ciklus vrijedan više od 15 milijuna eura kojim povećava svoje skladišne kapacitete smrznutog režima 6500 novih paletnih mjesta uz već postojećih deset tisuća mjesta.

Na taj su način, poručuju iz RALU Logistike, stvoreni uvjeti za daljnji rast poslovanja i ispunjavanje sve većih potreba tržišta za 3PL uslugom u hladnom lancu. Riječ je inače o tzv. ‘logistici treće strane‘, usluzi koje poduzeće podugovara s dobavljačem, a koje se sastoje od njegovih logističkih operacija, kao i zadataka skladištenja, pripreme narudžbi i/ili prijevoza. Stoga 3PL pružatelj usluga postaje odgovoran za upravljanje proizvodima tvrtke i osigurava da oni stignu na krajnje odredište, djelujući kao posrednik između tvrtke i njenih kupaca.

Novom investicijom RALU Logistika će otvoriti novih stotinu radnih mjesta, a u sljedećih pet godina planira se daljnje povećanje broja zaposlenih. Inače, ove godine RALU slavi 35 godina uspješnog rada, pa tu obljetnicu obilježavaju završetkom investicijskog ciklusa i otvaranjem novog skladišta.

Pet distribucijskih centara

- To znači da ćemo nadolazeću sezonu dočekati još spremniji. Novo skladište nam omogućuje pružanje još bolje razine kvalitete usluge postojećim klijentima, a spremni smo i za nove klijente kojima je potrebna provjerena i vrhunska usluga u hladnom i smrznutom režimu. Dodatno, slijedom rasta kapaciteta skladišta, plan rasta flote uključuje 25 novih tegljača i poluprikolica za međunarodni transport i 10 distribucijskih vozila za dostavu robe po Hrvatskoj.

Novi skladišni centar dizajniran je prema potrebama klijenata s velikim tzv. ‘expeditom‘, odnosno potrebnim  prostorom za komisioniranje gotovih proizvoda po dostavnom mjestu. Sve skladišne operacije odvijaju se uz moderan WMS sustav koji omogućava efikasne procese i brzu i kvalitetnu uslugu. Kontinuiranim ulaganjima, koja ukupno dosežu preko 80 milijuna eura, RALU Logistika potvrđuje vodeću poziciju na tržištu u regiji - poručio je Mario Mesaroš, predsjednik Uprave.

RALU, kao jedna od najvećih logističkih kompanija u regiji, trenutno zapošljava više od 600 zaposlenika. Kompanija, osim skladišno-distributivne usluge, nudi uslugu transporta na području cijele Europe, na tržištima kao što su Njemačka, Nizozemska, Belgija, Luksemburg, Švicarska, Italija, Austrija, Velika Britanija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, BiH i Srbija.

U proteklih 35 godina poslovanja RALU je otvorio pet distribucijskih centara. Za to vrijeme flota je kontinuirano rasla i danas broji 300 transportnih jedinica s mogućnošću dva režima hlađenja, a proizvode klijentima kompanija dostavlja na 6.500 dostavnih mjesta, stoji u priopćenju.

25. travanj 2024 14:17