Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Rimac predstavio Bugatti Tourbillon razvijen u Hrvatskoj, početna cijena 3,8 milijuna eura

21. Lipanj 2024.
Bugatti Tourbillonfoto Bugatti Automobiles

Mate Rimac, glavni izvršni direktor tvrtke Bugatti Rimac, predstavio je francuskom Molsheimu novi Bugatti Tourbillon koji je, kako je rekao, u potpunosti razvijen u Hrvatskoj.

- Razvoj automobila Bugatti Tourbillon na svakom je koraku vođen Bugattijevom poviješću dugom 115 godina, kao i riječima samoga Ettorea Bugattija. Zajedno s dizajnerskim i inženjerskim timovima koji su željeli započeti novo i uzbudljivo poglavlje u priči o Bugatti sportskim hiperautomobilima, vodio sam se Ettoreovim mantrama koje kažu da „ako je nešto usporedivo, onda više nije Bugatti“ te da „ništa nije previše lijepo“ - rekao je Rimac na predstavljaju novog automobila.

Tourbillon je prvi potpuno novi Bugatti u posljednjih 20-ak godina i prvi bez legendarnog motora W16. Za razliku od isključivo benzinskim motorom pokretanih prethodnika Chirona i Veyrona, Tourbillon je plug-in hibrid na sasvim novoj platformi.

Bugattijev Tourbillon upravo kreće s fazom testiranja, a prototipovi su već na cesti u iščekivanju prvih isporuka kupcima tijekom 2026. godine. Ukupno će biti proizvedeno 250 automobila po neto početnoj cijeni od 3,8 milijuna eura. Ručno sklapanje automobila odvijat će se u pogonu Bugatti Atelier u Molsheimu, i to nakon što okonča proizvodnja modela s motorom W16: Bolide i W16 Mistral.

11. srpanj 2024 13:46