Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Simona Kostrevc preuzela ulogu predsjednice Uprave Petrola u Hrvatskoj

16. Prosinac 2022.
Vladimir Kuzmić, Simona Kostrevc, Niko Knezfoto Igor Soban/pixsell

Petrol u Hrvatskoj dobio je novu Upravu. S prvim danom prosinca, vođenje tvrtke preuzela je Simona Kostrevc, Niko Knez postao je odgovorna osoba za Prodaju krajnjim kupcima, dok je Prodaju poslovnim klijentima i javnoj upravi preuzeo Vladimir Kuzmić.

Nova Uprava društva dolazi u pravo vrijeme i donosi jedno novo osvježenje i daljnji rast i razvoj u skladu sa strategijom grupe Petrol, navedeno je u priopćenju. 

Kostrevc po struci je diplomirana ekonomistica, a svoje bogato iskustvo u Petrolu započela je 2002. godine, prvo kao studentica u OJ Računovodstvo, a kasnije u OJ Financije, gdje je stekla veliko iskustvo te operativno i stručno znanje iz područja računovodstva i financija. 

image

Simona Kostrevc

foto Igor Soban/pixsell

Godine 2006. preuzima vođenje Službe obveza u OJ Financije, a 2011. godine postaje zadužena za uspostavu sustava upravljanja potraživanjima i kreditnim rizikom za ovisna društva na tržištima JIE. 2013. preuzima vođenje Odjela potraživanja i obveza u OJ Financije, a dvije godine kasnije kreće u projekt osnivanja OJ Pozadinski ured koji vodi od 2016. godine. U lipnju 2021. godine preuzela je vođenje integracijskog ureda u Zagrebu, gdje je nadgledala proces pripajanja društva Crodux Derivati dva društvu Petrol. Pravno spajanje završeno je početkom studenog, a od 1. prosinca Kostrevc preuzima ulogu predsjednice Uprave društva Petrol Simona je zasigurno osoba koja živi vrijednost povjerenje s energijom povezivanja,a njezin moto je jednostavan: ‘Energija smo mi, zajedno!‘.​

Knez je direktor maloprodaje u Petrolu od 2014. godine, a po struci je također diplomirani ekonomist. Karijeru je počeo graditi 2003. godine u društvu Hyundai auto Zagreb, prvo kao prodavač, zatim menadžer pa regionalni voditelj, a na koncu i voditelj maloprodaje za hrvatsko tržište. Nedvojbeno je kako ga odlikuju izuzetne poslovne sposobnosti, a njegov recept za uspjeh je jednostavan: ‘Ono što radiš, moraš raditi s veseljem i uspjeh neće izostati.‘ Od 1. prosinca ove godine, Knez je član Uprave društva Petrol, odgovoran za Prodaju krajnjim kupcima.

Kuzmić vodeći je rukovoditelj u društvu Crodux Derivati Dva od 2017., a nakon pripajanja društvu Petrol, postaje član Uprave. Diplomirani kemičar u svojoj karijeri je doživio nekoliko procesa preuzimanja, a time i prilagodbu novim vlasnicima i organizacijskim kulturama. Karijeru je počeo graditi 1995. u rafineriji INA u Rijeci, 2002. godine zaposlio se u OMV Hrvatska, a od 2010. do 2017. godine radio je u Lukoilu Hrvatska.  Ovaj diplomirani kemičar brzo se prilagođava promjenama i uspješno se hvata u koštac s novim izazovima. Od 1. prosinca 2022. godine član je Uprave društva Petrol i odgovoran za Prodaju poslovnim klijentima i javnoj upravi.

Velike zasluge tijekom godina rada kroz osnaživanje zaposlenika za neometano obavljanje posla, razvoj karijere i rast idu Borisu Antoloviču. Ovaj po struci magistar strojarstva, uspješno je vodio društvo Petrol d. o. o. u Hrvatskoj od 2013. godine, do završetka spajanja s društvom Crodux Derivati Dva d. o. o. za što je 2018. dobio i nagradu za menadžera godine. Preuzimanjem novih izazova u karijeri izvan Petrola, prilikom odlaska zahvaljuje svim Petrolovkama i Petrolovcima na odličnoj suradnji, povjerenju, poštovanju, kreativnosti i srdačnosti koju su zajedno gradili u uspješnom rastu i razvoju društva Petrol d. o. o. u proteklim godinama.

17. veljača 2024 20:46