Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Slavko Ledić odlazi s čelne pozicije Kraša, zamijenit će ga dugogodišnji menadžer Lidla

28. Veljača 2023.
Slavko Ledićfoto Ratko Mavar

Slavko Ledić napušta čelnu poziciju u Krašu. Kako je objavljeno danas putem priopćenja na Zagrebačkoj burzi, Ledić je dostavio NO-u tvrtke ostavku na funkciju predsjednika Uprave

S pozicije odlazi nakon nešto manje od tri godine, a mjesto predsjednika Uprave bi prvog travnja, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, trebao preuzeti Allen Halamić koji je bio dugogodišnji menadžer u Lidlu - direktor Lidla za Bosnu i Hercegovinu te član Uprave u Hrvatskoj zadužen za nabavu. Jedan od njegovih prepoznatljivijih projekata je projekt Okusi zavičaja.

- U Krašu sam proveo predivne tri godine i vrlo dobro znam koje su vrijednosti ove kompanije. Zato mi je bilo teško odlučiti otići, ali prevagu u mojoj odluci o ostavci na funkciju predsjednika Uprave Kraša donijeli su razlozi posve osobne prirode. Sretan sam što sam imao priliku raditi s predivnim ljudima, a istovremeno sam ponosan i zahvalan što mi je ukazano povjerenje i dana prilika da budem na čelu snažne tvrtke kao što je Kraš. I dalje ostajem na raspolaganju ljudima koji će nastaviti graditi ovu kompaniju, za koju sam uvjeren da je čeka svijetla budućnost - kazao je Ledić putem priopćenja.

Inače, Ledić je vodeću poziciju u tvrtki je preuzeo 16. svibnja 2020. godine, a u Kraš je došao iz Konzuma u kojem je bio od svibnja 2005. godine te je od 2016. bio u ulozi predsjednika Uprave. Tvrtka je u godinama kad je bio na njezinom čelu ostvarivala rast prihoda, u 2020. na 116,6 milijuna eura i na 127,2 milijuna eura u 2021. godini. Također, tvrtka je danas objavila da su u 2022. ostvarili 44,9 milijuna kuna neto dobiti, a konsolidirani ukupni prihodi iznose 1,19 milijardi kuna što je 9,8 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Inače, Ledić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te završio nekoliko programa na poslovnoj školi IEDC Bled. Svoju je karijeru započeo na poziciji voditelja regije u tvrtki Alastor, a potom je bio na funkciji direktora prodaje i prokurista Amfora Makarske pa u Croatia Osiguranju na poziciju regionalnog direktora.

U svibnju 2021. godine na burzi je objavljeno da je NO- Kraša potvrdio Ledića kao predsjednika Uprave i to na mandat koji traje 24. svibnja 2025. godine. Za sada nije poznato gdje i na koju poziciju Ledić odlazi. 

23. travanj 2024 19:32