Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Studenac preuzeo trgovački lanac Strahinjčica

16. Svibanj 2023.
Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca

Studenac je službeno preuzeo trgovački lanac Strahinjčica koji posluje u 47 maloprodajnih objekata na području Zagorja i okolice te zapošljava gotovo 200 zaposlenika, a posluje od 1947. godine, stoji u njihovom priopćenju. 

Novo je preuzimanje nastavak kontinuiranog rasta kojeg Studenac ostvaruje posljednjih godina, a nakon prošlogodišnjih akvizicija, među kojima se ističe preuzimanje dubrovačkog lanca Pemo i kutinske Lonije, kompanija je otvorila svoja vrata i kupcima Krapinsko-zagorske županije te tako učvrstila svoje pozicije u Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji te Gradu Zagrebu. Podsjećamo, Studenac je trgovački lanac s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih 1136. 

- Studenac nastavlja sa svojom poslovnom strategijom rasta i razvoja, a preuzimanjem lanca Strahinjčica ojačali smo i našu poziciju u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj. Pridruživanje prodavaonica Strahinjčice u mrežu Studenca ponovno utvrđuje našu tezu kako mali proximity formati poput naših imaju velike potencijale i prednosti, a mi ih uspješno koristimo kako bismo se uklopili u različite nove lokalne zajednice, ali i dublje integrirali u one u kojima smo već prisutni... - rekao je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca. 

Sljedeća faza je, kažu iz Studenca, integracija novog lanca i preuređenje prodavaonica te obogaćivanje asortimana i uvođenje novih usluga. Njihove kupce u novim prodavaonicama očekuju popusti dobrodošlice, posebne akcije te brojne pogodnosti putem aplikacije Moj Studenac. 

- Danas smo dovršili proces prodaje Strahinjčice kojim ona svoje poslovanje nastavlja u sasvim novom obliku. Koristim priliku da se zahvalim svim našim partnerima s kojima smo surađivali dugi niz godina, kao i našim zaposlenicima s kojima smo zajedno gradili Strahinjčicu u desetljećima iza nas. Vjerujem da će pridruživanje Studenac grupi donijeti nove ideje i osigurati daljnji rast i jačanje tržišnog udjela kompanije unutar naše regije - izjavio je Miljenko Goluban, dosadašnji vlasnik Strahinjčice. 

Podsjećamo, Enterprise Investors, jedan od najvećih private equity fondova u srednjoj i istočnoj Europi, otkupio je Studenac prije nešto više od pet godina, a od tada je u lanac uloženo više od 250 milijuna eura s ciljem širenja, kako organski, tako i kroz akvizicije. Studenac danas broji oko 1100 trgovina, a ove godine planira otvoriti još 120. Također, ovo je prva od tri najavljene akvizicije za 2023. godinu. 

25. travanj 2024 13:08