Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tehnika ponovo uspostavila Upravu, predsjednik je Bojan Horvačić

27. Veljača 2023.
Bojan Horvačićfoto Youtube

Građevinska tvrtka Tehnika je umjesto funkcije direktora vratila upravu kao organ upravljanja, a dosadašnji direktor Bojan Horvačić imenovan je na funkciju predsjednik Uprave. Odlučeno je to na sjednici Nadzornog odbora održanoj 27. veljače, a mandat Horvačiću ističe 10. rujna 2024., odnosno pet godina nakon što je imenovan za člana Uprave.

Naime, Horvačić je za člana Uprave Tehnike imenovan u vrijeme (10. rujna 2019.) kada je Nadzorni odbor donio odluku o ukidanju funkcije glavnog direktora koju je do tada obavljao Zlatko Sirovec. Uvođenjem Uprave kao organa upravljanja Sirovec je tada imenovan za predsjednika.

Međutim, 11. travnja prošle godine Sirovec je podnio ostavku zbog zdravstvenih razloga pa je u Tehnici odlučeno da se ponovo vrati funkcija direktora na koju je imenovan Horvačić. Krajem listopada Horvačiću se kao prokurist pridružio Mario Rendulić koji je to ostao i nakon najnovijih promjena, odnosno na taj zaključak upućuje posljednja odluka Nadzornog odbora od 27. veljače u kojoj se Rendulić ne spominje, pa pretpostavljamo da mu je status ostao isti.

Gubitak u prošloj godini

Horvačiću će se u Upravi pridružiti Tomislav Bronić, dosadašnji član i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora kao i predsjednik Revizijskog odbora Tehnike. Na potonje je funkcije podnio ostavke, a novi zamjenik predsjednika Nadzornog odbora i predsjednik Revizijskog odbora Tehnike je Andrej Tolušić.

Inače, danas je na stranicama Zagrebačke burze osim ove odluke objavljeno konsolidirano i nerevidirano poslovanje Tehnike u prošloj godini. Ostvaren je ukupni prihod od 169,1 milijun kuna (22,5 milijuna eura), što je upola manje nego u 2021. kada je prihod iznosio 306,3 milijuna kuna (40,8 milijuna eura).

Doduše, prihod u 2021. rezultat je i izvanrednih prihoda koje je ta tvrtka ostvarila zahvaljujući otpisanim dugovima temeljem predstečajne nagodbe. Gubitak u prošloj godini iznosio je 31,7 milijuna kuna (4,2 milijuna eura).

24. travanj 2024 21:43