Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Turisthotel planira uložiti ukupno više od 100 milijuna eura u sljedećih pet godina

13. Prosinac 2022.
Predsjednica Uprave Turisthotela Meri Matešić Sičić i predsjednik Nadzornog odbora Frane Skoblarfoto Stipe Surac

Prvi Dan otvorenih vrata za dioničare Turisthotela održan je danas u prostorijama Turističkog naselja Zaton. Tom su prilikom predsjednica Uprave Meri Matešić Sičić i menadžment tim predstavili novosti u poslovanju, razvoju i strategiji te petogodišnji plan investicija, ranije odobren od strane Nadzornog odbora, u vrijednosti većoj od 100 milijuna eura.

Istaknuli su kako je apsolutni imperativ kompanije ulaganje u kvalitetu i paralelno u održivo poslovanje te kadrove unutar kompanije.

image

Predsjednica Uprave Turisthotela Meri Matešić Sičić

foto Stipe Surac
– Budući da smo započeli s izgradnjom novog zabavno ugostiteljskog centra na plaži u vrijednosti većoj od 8,7 milijuna eura, već sada je TZ Zaton veliko gradilište. U Turisthotelu nismo imali značajnijih investicija od 2018.godine te smo nedavno usvojili strateški plan kapitalnih ulaganja za sljedeće petogodišnje razdoblje s ciljem podizanja kvalitete ponude i sadržaja, većih prihoda te osiguranja rasta i razvoja kompanije.

Turisthotel ima značajnu financijsku stabilnost, likvidnost i kreditnu sposobnost i uvjereni smo ukoliko neće biti globalno većih poremećaja i nestabilnosti da ćemo planirano i realizirati. Kako bismo osigurali uspjeh i budući rast, moramo ulagati u proizvode, zaposlenike i destinaciju, vodeći pritom brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju – ispričala je Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave Turisthotela, te dodala da se završetak građevinskih radova očekuje do početka iduće sezone.

Naglasila kako je stabilan i poticajan zakonodavni i porezni okvir, uz financijsku stabilnost kompanije, temelj planiranja i provedbe novih investicija u turizmu općenito.

Novi investicijski ciklus Turisthotela uključit će dodatno unapređenje i podizanje kvalitete postojećih objekata, nove ugostiteljsko-zabavne sadržaje, kompletno preuređenje glavne ulice naselja, rekonstrukciju preostalih apartmana s 3* na 4*, izgradnju i uvođenje novih objekata i sadržaja te projekt AENONA PARK - novi kamp, hotel i sportsko-zabavne sadržaje u sjevernom dijelu naselja u Zatonu.

U Zadru je u planu izgradnja gradskog hotela smještenog unutar zadarske gradske jezgre, na lokaciji nekadašnjeg kina Pobjeda, te  prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel. Prema planu, Turisthotel će godišnje u prosjeku uložiti otprilike 22 milijuna eura u nove projekte. 

Kompanija je u periodu od siječnja do rujna ove godine zabilježila 120 tisuća dolazaka i 875 tisuća noćenja, a top pet tržišta s kojih dolaze gosti Turisthotela su: Njemačka, Poljska, Nizozemska, Austrija i Češka. O gostima je na vrhuncu sezone u Turisthotelu brinulo čak 850 zaposlenika.

Najveći izazov u turističkom sektoru, istaknuto je na današnjem okupljanju dioničara, i dalje predstavlja radna snaga, a zbog pojačanih inflatornih pritisaka očekuje se daljnji rast cijena i  prvenstveno rast ulaznih materijalnih troškova te troškova energenata.

image

Dioničari Turisthotela u obilasku Zaton Holiday Resorta

foto Stipe Surac
26. travanj 2024 20:18