Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: DIV Grupi odobreno otvaranje predstečaja, RBA pripojila stambenu štedionicu…

17. Svibanj 2022.
Tomislav Debeljak

U Sudskom registru službeno je otvoren predstečajni postupak nad DIV GRUPOM iz Samobora u vlasništvu Tomislava Debeljaka, Vjere Debeljak i Vedrane Debeljak. Riječ je o Debeljakovoj krovnoj tvrtki grupacije koja zapošljava ukupno 4000 radnika i koja pod sobom ima tridesetak tvrtki, među kojima je i BRODOSPLIT. Kao razlog pokretanja postupka navedene su neizvršene obveze tvrtke u iznosu od 41,69 milijuna kuna. Račun DIV grupe blokiran je sredinom travnja, zbog problema refinanciranja kredita ruskog VTB-a te potezima dobavljača nakon objave tih problema. Naime, zbog sankcija uvedenih ruskim bankama nije u cijelosti povučen kredit od VTB-a, pa je DIV morao Brodosplitu pomoći vlastitim novcem. Ročište radi ispitivanja tražbina održat će se 31. kolovoza.

Josip Družijanić i Corinne Marie Reynaud imenovani su novim članovima Uprave MARINE ŠIBENIK, a Upravu je napustio Cem Kabak. Družijanić je inače član uprave Marine Boriku i Marine Dalmacija iz Sukošana, predsjdenik NO-a Danuvius Marine iz Tribunja.

RAIFFEISENBANK AUSTRIA pripojila je svoju tvrtku kći – zagrebačku RAIFFEISEN STAMBENU ŠTEDIONICU.

Katja Bašura postala je nova članica NO-a splitskog VODOVODA I KANALIZACIJE umjesto Ante Viljca.

Tvrtka G I P GRAĐEVINARSTVO, TRGOVINA I USLUGE iz Karojbe putem postupka podjele Društva odvajanjem s preuzimanjem prenijela je dio imovine na HOTEL KAŠTEL MOTOVUN.

Suzana Bučević imenovana je novom članicom Uprave HOTELA ŽIVOGOŠĆE umjesto Ivana Maleša. Također, Nikolina Misir postala je nova predsjednica NO-a tvrtke umjesto Damira Todorića, Ante Božić postao je njezin zamjenik umjesto Dejana Perića, a Danijela Dropuljić nova je članica NO-a umjesto Aneli Vernik.

Vlaho Violić postao je novi član NO-a SANITATA DUBROVNIK umjesto Nike Kapetanića.

Marinu Vladiću i Attili Borbašu mlađem dodijeljena je prokura u BP GROUPU iz Kneževih Vinograda.

Ulrich Strieder imenovan je novim direktorom tvrtke LEISTRITZ TURBINSKE KOMPONENTE BELIŠĆE umjesto Carstena Behrensa.

Otvoren je predstečajni postupak nad tvrtkom K&S iz Novog Marofa u vlasništvu Krešimira Matušina. Prijedlog o postupku podnijela je sama tvrtka zbog 985 tisuća kuna duga, a ročište radi ispitivanja tražbina zakazano je za 1. rujna.

Američka tvrtka AUTODESK preuzela je vlasništvo nad istoimenom varaždinskom podružnicom – AUTODESK – od kanadskog AUTODESKA CANADA.

Jure Češarek ostao je jedini vlasnik LENKA MEDITERAN YACHTINGA iz Tkona nakon što je Franc Rudolf Češarek napustio suvlasništvo i Upravu.

Helena Rabar i Kristijan Brečević postali su suvlasnici UČKA – KONZALTINGA iz Pazina, a suvlasništvo je napustio Marčela Šestan-Baf. Tvrtka sada ima 11 suvlasnika.

26. travanj 2024 18:31