Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Horvačić imenovan direktorom Tehnike, smijenjen prvi čovjek ACG Europe…

09. Svibanj 2022.
Bojan Horvačićfoto Youtube

U Sudskom registru potvrđeno je da Zlatko Sirovec više nije predsjednik Uprave zagrebačke TEHNIKE, u kojoj je bio direktor od 2016. godine, a predsjednik Uprave od 2019. Ostavku je podnio iz zdravstvenih razloga. Tvrtkom sad upravlja Bojan Horvačić, dosadašnji član Uprave, koji je imenovan direktorom i drugi je najveći dioničar sa 8,93 posto dionica.

Nenad Jakovljević više nije predsjednik Uprave tvrtke ACG EUROPE kojoj je bio na čelu godinu dana.  

Neven Ivošević postao je novi član Uprave zagrebačke tvrtke PRUŽNE GRAĐEVINE za gradnju željezničkih pruga i podzemnih željeznica.

Thierry Didier Le Roch imenovan je novim predsjednikom Uprave varaždinskoga COLASA HRVATSKA za gradnju cesta i autocesta, umjesto Pierrea Georgesa Majorala.

Sretan Glavičić postao je novi predsjednik NO-a makarskog VODOVODA umjesto Marka Ožiča-Bebeka, a Davor Mrsić zamjenik predsjednika umjesto Joska Roščića. NO je dobio i nove članove Franu Filipetija, Stjepana Zelića, Juru Pribisalića, Hrvoja Lukača, Čedu Crljena, Petara Pervana, Dragana Svalinu i Nikšu Staničića, koji su zamijenili Filipa Vidulina, Marina Urliča, Željka Kordića, Mariju Lelas, Miru Mucić, Marija Vranješa, Marka Raosa i Stipu Urusića.

Suvlasnik zagrebačke tvrtke VAGE Petar Stošić povukao se na mjesto prokurista te prepustio direktorsku poziciju Jakovu Stošiću. Tvrtka se inače bavi proizvodnjom ostalih strojeva za opće namjene.

Marinu Znaoru, dosad jedninom vlasniku splitskog ELEKTROMATERIJALA – tvrtke za nespecijaliziranu trgovinu na veliko – u vlasničkoj strukturi se pridružio i Igor Braovac, koji je postao član Uprave tvrtke.

Boris Novosel postao je novi direktor CAPAROLA iz Svete Nedelje koji se bavi trgovinom na veliko kemijskim proizvodima, a Robert Ziehaus opozvan je s mjesta prokurista.

MULTINORM iz Cerne pripojio si je tvrtku kćer NEXUS.

Branimir Kovačić imenovan je članom Uprave splitskog DALSTROJA umjesto Deana Ratkovića

Željko Ćavar postao je suvlasnik tvrtke TERMOPROFI iz Lučkog, koja je u većinskom vlasništvu ETAŽA iz Srbije.

Nataša Petrak postala je nova predsjednica NO-a karlovačkog ZELENILA umjesto Vlatke Ivka.

Nakon što je Igor Babić preuzeo vlasništvo TVORNICE FARMACEUTSKE AMBALAŽE od Mateje Peričić i direktorsku poziciju od Andrije Peričića, tvrtka je promijenila naziv u ARIAL BLUR CONSULTING.

Ivona Klanac preuzela je suvlasnički udjel u zadarskom MAREX ELEKTROSTROJU od Danijele Telasmanić.

Pokrenut je predstečajni postupak nad tvrtkom HORECA-M u vlasništvu Branka Maravića. Tvrtka ima evidentirano 6,3 milijuna kuna duga prema neosiguranim vjerovnicima i 680 kuna prema osiguranim, a prema prijedlogu restrukturiranja tvrtka bi neosiguranim vjerovnicima isplatila 30 posto duga u 60 mjesečnih rata.

17. travanj 2024 02:51