Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pogledajte kuda je otišao Zvonimir Novak iz Ministarstva gospodarstva, pojačanje u Upravi Montinga…

21. Listopad 2022.
Zvonimir Novakfoto Ratko Mavar

Zvonimir Novak postao je novi predsjednik Uprave LUKE ŠIBENIK. Novak je dugo godina bio pomoćnik ministra gospodarstva zadužen za industriju. Najviše se bavio problematikom brodogradilišta, a u životopisu ima i poziciju predsjednika Uprave Brodogradilišta Kraljevica, koje je pripremao za privatizaciju. Iz Ministarstva je otišao ‘na vlastiti zahtjev‘ nakon dolaska  novog ministra Davora Filipovića. Novaka je kao vršitelj dužnosti ravnatelja Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt zamijenio Robert Blažinović, dosadašnji načelnik Sektora za industrijsku politiku unutar Uprave.

Ivan Daidžić imenovan je novim članom Uprave MONTINGA.

Davor Matošić preuzeo je ulogu jedinog člana Uprave SPLIT PARKINGA od Marka Bartulića, koji je na čelu tvrtke bio od 2013. godine.

Ivan Jurić-Kaćunić povukao se s mjesta direktora na mjesto prokurista svoje tvrtke MEDIA SERVIS GLOBAL te je preuzeo prokuru u svojoj drugoj tvrtki RADIO DALMACIJA.

U stečajnom postupku koji se od 12. travnja 2022. vodi nad splitskom tvrtkom OPREMANJE PLOVNIH OBJEKATA u vlasništvu BRODOSPLITA zbog 848 tisuća kuna duga sud je imenovao Damira Vrcu privremenim stečajnim upraviteljem.

Tvrtka AUTO GRIFON pripojila je tvrtku AG PLUS.

Brian O‘Sullivan postao je novi direktor zabočke tvrtke PETRUZALEK.

Ivan Vučko zamijenio je Vesnu Vučko na mjestu članice Uprave makarskog SIGMA PLUSA.

Njemačka tvrtka IREKS i Zdenka Kovačević Balen pridružili su se Darku Gladu u vlasničkoj strukturi tvrtke GLAZIR. Kovačević Balen također je imenovana članicom Uprave tvrtke na čijem je čelu Glad, a Krešimiru Bošnjaku dodijeljena je prokura u tvrtki.

Britanska tvrtka SYSKIT UK LIMITED potpuno je preuzela vlasništvo nad zagrebačkim SYSKITOM.

Tvrtki MB AUTO PRODAJNO-SERVISNI CENTAR pripojena je tvrtka ZONA GRADNJE.

Zoran Jekić i Patrik Korent imenovani su novim direktorima tvrtke ZAGRO, a Božidar Jekić povukao se na mjesto prokurista.

Vojko Majić, Marinko Planinić i Zdravko Vujević napustili su suvlasništvo u UNI-RAD GRADNJI. Tvrtka sada ima osam suvlasnika.

Tvrtka SUMEJJA MODA pripojena je tvrtki REHA-EDU.

Damir Mumanović postao je novi član Uprave GRADINE VIS, a Ines Roki i Damir Mumanović napustili su mjesto članova Uprave.

Matthias Tietjen postao je novi direktor riječke tvrtke SBS EUROPE umjesto Yewa Honga Thama.

20. travanj 2024 18:33