Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđena smjena Renate Sabo, nova direktorica u Beiersdorfu...

24. Svibanj 2022.
Vesna Kovač

Vesni Kovač dodijeljena je prokura zagrebačkoj GAJ GRUPI – tvrtki koja se bavi pogrebnim i srodnim djelatnostima.

U Sudskom registru potvrđena je smjena Renate Sabo s mjesta direktorice DRŽAVNIH NEKRETNINA. Zamijenila ju je Mirela Habijanec, a promjena je uslijedila nakon što je zviždačica Maja Đerek otkrila niz detalja o radu svoje nekadašnje direktorice koja joj je dala otkaz.

Sonja-Kristin Ungewitter postala je nova direktorica zagrebačkog BEIERSDORFA za trgovinu na veliko parfemima i kozmetikom umjesto Petera Koyša.

Otvoren je stečajni postupak nad zadarskom tvrtkom CENTAR u vlasništvu Siniše Krekića, Ante Smolić-Ročaka, Željka Predovana, Marinka Klapana, Džejn Galić i Lovre Suraća. Stečajnom upraviteljicom imenovana je Ivanka Bosotina, postupak je pokrenut na prijedlog Financijske agencije zbog 7,5 milijuna kuna duga. Ročište za ispitivanje prijavljenih tražbina zakazano je za 30. kolovoza.

Tvrtka BAYER preuzela je vlasništvo nad zagrebačkim MONSANTOM od američke tvrtke MONSANTO COMPANY. Posljedica je to BAYEROVA preuzimanja cijelog MONSANTA. Tvrtke su inače specijalizirane za trgovinu na veliko kemijskim proizvodima.

Hrvoje Duvnjak postao je novi direktor tvrtke MATO EL-D iz Ivanić-Grada.

Jedna od šestero suvlasnika VIATOR&VEKTOR PROJEKATA Renata Čirjak imenovana je novom direktoricom, a suvlasnik Ivica Vidaković povukao se na mjesto prokurista nakon što je na direktorskoj poziciji bio od 2009. godine.

Nad tvrtkom M.R. TRGOVINA, u vlasništvu Mustafe Mutara, proveden je skraćeni stečajni postupak. Postupak je pokrenut na prijedlog Financijske agencije zbog 452 tisuća kuna duga, a tvrtka će biti izbrisana iz Sudskog registra.

Općine PRIBISLAVEC i JALŽABET postale su suvlasnici GRADSKOGA KOMUNALNOG PODUZEĆA PRE-KOM iz Preloga.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a tvrtke MERKUR iz Raba Ivica Karabatić postao je novi  predsjednik umjesto Miljenka Rospahera. Također dosadašnji član NO-a Zvonimir Buterin postao je zamjenik predsjednika, a Marko Dabić imenovan je novim članom.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak pokrenut nad tvrtkom SONIC MS u vlasništvu Mirele Stojanović. Postupak je bio pokrenut na prijedlog Financijske agencije zbog 35 tisuća kuna duga.

Andrija Gudelj postao je novi suvlasnik tvrtke FIS iz Dugopolja umjesto Pere Gudelja.

24. travanj 2024 07:12