Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Erste Card Clubu, Belvedere izašao iz stečaja nakon deset godina…

05. Rujan 2022.
Anita Markota Štriga

Dosadašnja članica Uprave ERSTE CARD CLUBA Anita Markota Štriga imenovana je direktoricom tvrtke, Olji Brkljačić i Ivanu Moroviću dodijeljena je prokura, a Jurgen Kristiaan De Ruijter nije više član Uprave. Christoph Schöfböck nije više zamjenik predsjednika NO-a, njegovu poziciju preuzeo je Krešimir Barić, a u NO je ušla Maja Crnjak.

Zaključen je stečajni postupak koji se vodio nad dubrovačkom tvrtkom BELVEDERE, koji je otvoren 26. srpnja 2012. godine, a zaključen je nakon potvrde stečajnog plana od 31. siječnja 2022. godine. Prema stečajnom planu vjerovnici će biti namireni isplatom u novcu i stjecanjem dionica nakon unosa njihovih tražbina u temeljni kapital. Na čelo tvrtke vratio se nekadašnji član Uprave Zvonko Stojević, koji poslovanje usmjerava iz Dubrovnika prema projektu razvoja lokacija vezanih uz brend Nikola Tesla u blizini Gospića. Planira se više od 40 milijuna eura vrijedno ulaganje u Znanstveni muzej Nikola Tesla, kako se navodi u dokumentaciji, na području trenutačnog Memorijalnog centra Nikola Tesla, odnosno kod rodnog mjesta Nikole Tesle u Smiljanu. Treba reći da u vlasništvu BELVEDEREA nije više istoimeni dubrovački hotel, razrušen u Domovinskom ratu, koji je prodan na dražbi još 2014. godine. Kupila ga je za 12 milijuna eura tvrtka VILA LAURUS, tada u vlasništvu WINLET INVESTMENT HOLDINGSA s Bahama, koju je kontrolirao Putinu blizak oligarh Viktor Vekselberg. Nakon sankcija 2018. Je prebacio vlasništvo na ZABUTON HOLDINGS s Cipra, koji navodno drže njegovi bivši i sadašnji suradnici. Hotel je i dalje ruševina.

Matija Subašić-Maras postala je nova predsjednica NO-a zagrebačke VODOOPSKRBE I ODVODNJE umjesto Borisa Sesara, a Damir Grgić preuzeo je mjesto zamjenika predsjednika umjesto Subašić-Maras.

Milan Kovač postao je novi član NO-a FINA GOTOVINSKIH SERVISA umjesto Darije Kapeline.

Jurica Brkić, koji je u Upravi zagrebačke tvrtke MODEL PAKIRANJA od 2011., imenovan je predsjednikom Uprave tvrtke umjesto Davorke Mađerić, koja je ostala članica Uprave.

24. travanj 2024 05:10