Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Zagrebačka burza prepolovila kapital, promjene na čelu Unilineovog Amarina…

05. Srpanj 2022.
Boris Žgomba

ZAGREBAČKA BURZA je odlukom Glavne skupštine Društva prepolovila svoj temeljni kapital. S dosadašnjeg iznosa od 46,36 milijuna kuna iznos je smanjila na 23,18 milijuna kuna u svrhu prijenosa iznosa smanjenja u ostale rezerve Društva.

Kristina Peruško imenovana je novom članicom Uprave pulskog AMARINA umjesto Borisa Žgombe. Prije toga Žgomba i Sajto Salković prebacili su vlasništvo AMARINA na svoju UNILINE GRUPU. Peruško je također članica Uprave UNILINE GRUPE i prokuristica UNILINEA i UNILINE MOBILITYJA.

Želimir Kajfeš napustio je suvlasništvo tvrtke TANG iz Nove Gradiške. Tvrtka ima 319 aktivnih suvlasnika.

Osječka tvrtka BARRAGE pripojila je tvrtku ENERGETICS, s kojom dijeli dva suvlasnika te u kojoj je već imala udio od 2018. do 2020. godine.

Ireni Skorić dodijeljena je prokura tvrtki STRABAG BMTI, čime je zamijenila Sinišu Legčevića, koji je na toj poziciji bio od 2015. godine.

Timon Kordić preuzeo je vlasništvo nad IZGRADNJOM FUTUROM iz Donjeg Stupnika od Darka Lovrića.

Tvrtka CENTAR ZA VOZILA HRVATSKE preuzela je vlasništvo nad FLAMMIFEROM iz Ozlja od svoje tvrtke IN – VOZILA.

Lidija Stanić napustila je suvlasništvo RIJEKAPROJEKTA – VODOGRADNJE. U vlasničkoj strukturi je bila od 2010. godine, a tvrtka sada ima pet suvlasnika.

Nad novigradskom tvrtkom ELEKTRO BERARDO u vlasništvu Danielea Berarda proveden je skraćeni stečajni postupak. Postupak je pokrenut na prijedlog Financijske agencije zbog 110 tisuća kuna duga, a tvrtka će biti izbrisana iz Registra.

Ivana Sabol postala je nova suvlasnica OPREME-PIT iz Ludbrega umjesto člana Uprave Božidara Hajsoka. Tvrtka ima ukupno 12 suvlasnika.

Marija Koletić postala je nova suvlasnica zagrebačkog ENCONETA, a američka tvrtka KOLETIC AND ASSOCIATES napustila je suvlasništvo u tvrtki, koja sada ima ukupno sedam suvlasnika.

22. travanj 2024 06:39