Tvrtke i tržišta
StoryEditor

U Jablancu otvoren jedinstveni hotel Kul In Ablana

05. Lipanj 2023.
Hotel Kul IN u Jablancu

Matt Darko Sertić, vlasnik kompanije Applied Ceramics, ostvario je još jedan svoj san. U Jablancu je prošlog tjedna svečano otvoren novi hotel i edukacijski kampus Kul IN Ablana, jedinstveni spoj edukacije i turizma po Sertićevoj zamisli.

Tijekom turističke sezone hotel s tri zvjezdice i kapacitetom 50 ležajeva bit će otvoren u komercijalne svrhe, klasičnim turistima. U ostalom dijelu godine u njega će na edukaciju dolaziti polaznici Kulinarskog instituta Kul IN u Sisku, prve privatne međunarodne kulinarske škole u Hrvatskoj, koja djeluje od 2011. godine. U Kul IN-u se školuju kuhari i slastičari iz 40 zemalja svijeta, a mnogi od njih po završetku programa ostvaruju karijere u Michelin restoranima i osvajaju svjetske nagrade struke.

Otvaranjem hotela u Jablancu Kulinarski institut sada počinje djelovati na dvije lokacije. Polaznici imaju priliku stažirati i školovati se u isto vrijeme te se povezati s ostalim stručnjacima iz gastronomije i ugostiteljstva koji su dio Kul IN mreže suradnika.

Hotel Kul IN Ablana osmišljen je s ciljem promicanja i očuvanja hrvatske gastronomije i lokalnih namirnica kroz turizam i edukaciju pa će i njegov restoran imati jelovnike inspirirane lokalnim namirnicama, klimom i ekookruženjem.

Direktorica novog hotela je Ivana Fried, a voditelj edukacije chef Zdravko Perić, koji je karijeru gradio u restoranima niza prestižnih hotela u Njemačkoj, SAD-u kao i u Hrvatskoj.

24. travanj 2024 06:23