Ukratko
StoryEditor

35 godina Pekara: Svakidašnji naši i svjetski vrhunski pekarski proizvodi

15. Travanj 2024.
Somun je dostupan u nekoliko gramaža, jednostavan je za pripremu te zadržava vrhunsku kvalitetu okusa i dugotrajnu svježinu usprkos zamrzavanju
Od male obiteljske pekare PEKAR je izrastao u proizvođača i izvoznika pekarskih proizvoda. Među ostalim diči se najvećim pogonom za proizvodnju svih vrsta lepinja i somuna u regiji te najvećom proizvodnjom krušnih mrvica u Hrvatskoj

Mala obiteljska pekara u Vinkovcima počela je raditi 1989. degustirajući prvi vrući kruh. Taj trenutak obilježio je početak dugotrajne uspješne priče o pekarskim proizvodima koji su proizvedeni sa srcem. Od male obiteljske pekare PEKAR je izrastao u proizvođača i izvoznika pekarskih proizvoda koji već trideset pet godina karakteriziraju stalan napredak, širenje znanja i unapređivanje kvalitete.

Tri proizvodna pogona

PEKAR proizvodi na 35.000 m² u tri proizvodna pogona u Vinkovcima i Slavonskom Brodu te ima više od šest stotina zaposlenika. Kvaliteta svakog proizvoda cilj je od početka, a tradicionalne recepture i birane sirovine osnova su razvoja baš svakog proizvoda. Nove, suvremene proizvodne linije s kapacitetom većim od 32.000 tona na godinu osiguravaju godišnji kapacitet veći od 150.000 paleta zamrznutih PEKAROVIH proizvoda, odnosno tijekom godine osiguraju više od 4500 kamiona zamrznutih proizvoda.

PEKAR se profilirao u najveći pogon za proizvodnju svih vrsta lepinja i somuna u regiji i šire, najveću proizvodnju krušnih mrvica u Hrvatskoj te najvećeg proizvođača kruha po jedinici proizvoda u Hrvatskoj.

Ulaganje u suvremene tehnologije pridonijelo je potpunoj modernizaciji i velikoj automatizaciji proizvodnje, no PEKAR u proizvodnji pojedinih proizvoda zadržava i ručni rad koji se primjenjuje kako bi se zadržala njihova kvaliteta.

Svježi PEKAROVI proizvodi svakoga se dana s 26 vlastitih vozila u vrlo kratkom roku dostavljaju na više od petsto lokacija u Slavoniji. Pakirani kruhovi prepoznati su PEKAROVI proizvodi na području Hrvatske. Već narezani i pakirani bez umjetne atmosfere, najpraktičniji su odabir zbog svježine i roka trajanja do čak pet dana. U širokom asortimanu kruhova raznih vrsta izdvaja se Zlatni kalup, dugotrajne svježine i pravog okusa domaćega kruha!

Uz proizvodnju svježih pekarskih proizvoda, promišljena strategija, jasna vizija i praćenje trendova rezultirali su uskom specijalizacijom za pojedine zamrznute i pakirane proizvode u velikim serijama. Tu PEKAROVU ponudu dopunjuju krušne mrvice, a sve veći broj pakiranih proizvoda kontinuirano se razvija i širi na različita tržišta.

Izvoz u više od 25 europskih zemalja

Asortiman easy-to-use PEKAROVIH proizvoda prilagođenih za HoReCu izvozi se u više od 25 europskih zemalja kojima se svakodnevno isporučuje više od dvanaest kamiona zamrznutih proizvoda. Distribuciju uvelike olakšavaju vlastita skladišta zamrznutih proizvoda čiji kapacitet nadilazi 8000 paletnih mjesta i distributivna središta diljem regije. Somun, somun sendviči, roštilj lepinja, razne vrste bureka i pizza snackova, pogača, slanci te krušne mrvice istaknuti su PEKAROVI proizvodi koji pune police velikih trgovačkih lanaca u inozemstvu i cijeloj Hrvatskoj. Zamrznute proizvode tvrtke PEKAR izdvajaju kvaliteta okusa unatoč zamrzavanju i jednostavnost pripreme – potrebno je 45 minuta otapanja na sobnoj temperaturi i proizvodi su spremni za konzumaciju ili daljnju doradu prema želji. Sve zamrznute proizvode moguće je podgrijati ili tostirati, pri čemu zadržavaju svježinu.

PEKAR Somun prvi je proizvod koji je pronašao svoje mjesto na inozemnom tržištu, a razlog je originalan recept s okusom povijesti i dugotrajnom svježinom. Iz običnog somuna razvijen je i PEKAR Somun sendvič. Otkad se pojavio na tržištu 2022., postao je sinonim za izvanrednu kvalitetu u svijetu pekarskih proizvoda. Iste godine osvojio je Superior Taste Award. Roštilj lepinja posebna je verzija somuna prilagođena za HoReCu: iznimno je mekana i elastična te u idealnoj mjeri rupičasta i prozračna. Vrlo je jednostavna za pripremu i postojane kvalitete unatoč zamrzavanju.

PEKAROVA proizvodnja posjeduje IFS-ov certifikat, dokaz kvalitete i sigurnosti proizvoda. Budući da se naglasak stavlja na trendove, kvalitetu i izvrsnost, razvijeni su HANDMADE proizvodi, oznakom Clean Label označeni su gotovo svi proizvodi (ne sadržavaju e-brojeve), a halal certifikat, koji jamči kvalitetu, zdravstvenu ispravnost i jasno podrijetlo sastojaka, obuhvaća gotovo cijeli PEKAROV asortiman. Mnogi proizvodi nose i certifikat V label, odnosno prikladni su za vegane i vegetarijance, te certifikat ​Palm Oil Free, ​koji ističe da se u proizvodnji nije upotrebljavalo palmino ulje.

Svaki dan sa srcem od 1989.!

27. travanj 2024 01:03