Ukratko
StoryEditor

5. Adriatic investicijski forum: Moja Hrvatska 2030

17. Svibanj 2022.

I dok predsjednik Milanović i predsjednik Vlade Plenković izbjegavaju susrete i u službenim prilikama ne žele razgovarati, njihovi ekonomski savjetnici Velibor Mačkić i Zvonimir Savić, naći će se u istoj dvorani i provesti više sati zajedno, a onda i u direktnoj raspravi razgovarati o budućnosti Hrvatske. Naime u Zagrebu će 18. svibnja u sklopu 5. Adriatic investicijskog foruma iznijeti svoje viđenje razvoja Hrvatske do 2030.

Izlaganje na istu temu, ‘Moja Hrvatska 2030.‘ iznijet će ova dva savjetnika u ime svojim institucija, ali isto tako i iskusni nezavisni stručnjaci Hrvoje Stojić, Ivana Matić i Damir Vanđelić u ime grupa stručnjaka koje oni predvode i s kojima su pripremali svoje viđenje i viziju Hrvatske do 2030. Među tim suradnicima su i Hrvoje Bujas, Lana Šiljeg, Marin Strmota, Miljenko Bura, Jakša Puljiz, Haris Boko, ali i nekoliko stranaca koji imaju svoje viđenje potencijala Hrvatske i uključeni su u te šire grupe čija mišljenja ćemo na skupu imati priliku čuti.

Svakako da će biti interesantno na koji način Vlada i Ured predsjednika, ali i ostali iskusni stručnjaci vide put kojim Hrvatska treba ići, ali i kojim tempom. Nakon pojedinačnih izlaganja uslijedit će panel rasprava u kojoj će stavove svih njih direktno propitivati ekonomski analitičar stručnjak Andrej Grubišić.

Glavni moto Foruma je ‘Hrvatska može i mora, brže i više‘ ali i drugi, ‘Zajedništvo je obaveza‘ jednako je značajan i uvjerljiv.

Organizator i inicijator ovog događaja je dr. Miljenko Bura.

- Svađe i vrijeđanja ne mogu biti naša svakodnevica kojom se privlači velika pažnja javnosti, ali i razara zdravo tkivo Hrvatske. Energiju i znanje svih ovih obrazovanih, kvalificiranih i odgovornih ljudi treba usmjeriti na boljitak i ubrzani razvoj i to od njih očekujemo - kaže Bura.

Nakon ovog Foruma namjera je da se nastavi s takvim stručnim analizama svega što je planirano za razvoj. Upravo „follow up“ i analiza usvojenih strategija i akcijskih planova, nedostaju u našem stručnom, ali i političkom životu.

- Ako to ne shvatimo i prihvatimo teško da će Hrvatska 2030. godine biti onakva kakvom je želimo, a sigurno je da će sve ove svađe i neprincipijelna sučeljavanja značiti da ćemo 2030. godine imati još 500 tisuća sadašnjih stanovnika manje - naglašava Bura.

5. Adriatic investicijski forum ‘Moja Hrvatska 2030.‘ održava se u Zagrebu 18. i 19. 5.2022., uz istovremeno prenošenje online i to na hrvatskom i engleskom jeziku.

Organizator i inicijator skupa je zagrebačko-šibenska tvrtka Bura Medical Group d.o.o, konzultantska tvrtka koja godinama promiče I prezentira ubrzani razvoj kroz razvoj projekata zdravstvene infrastrukture, ali i infrastrukture i usluga zdravstvenog i senior turizma, što Hrvatsku može preobraziti u cjelogodišnju destinaciju na obali i na kontinentu.

Pridružite se i osigurajte svoje mjesto!

16. travanj 2024 04:28