Ukratko
StoryEditor

Brifing CONET Hrvatska: Nastavno na ‘Frühlingsfest‘ CONET Hrvatska održan 29. travnja

12. Svibanj 2022.
conet wespa spaces

Nakon svog osnutka početkom 2021. te s pandemijom covid-19 u punom zamahu, CONET Hrvatska morao je čekati 15 mjeseci na zabavu povodom svog otvaranja. Hrvatska podružnica njemačke CONET Grupe napokon je prošli tjedan mogla održati svoj "Frühlingsfest" u Wespa Spaces.

CONET Hrvatska u zadnjih je 15 mjeseci ostvario impresivan rast. Do trenutka održavanja prošlotjedni Frühlingsfest angažirano je 55 konzultanata i stručnjaka za IT, a još su dva potpisala ugovor na dan održavanja zabave. CONET je na zabavu pozvao ne samo svoje hrvatske zaposlenike nego i 25 zaposlenika angažiranih na projektima te članove rukovodećeg osoblja iz njemačkih podružnica CONET Grupe s kojima CONET Hrvatska blisko surađuje.

Ova zajednička pozivnica nije bila samo poslovne prirode: pozivanjem zaposlenika raznih tvrtki na prvi sastanak uživo CONET se drži vlastitog recepta za uspjeh – to je CONET L.I.F.E..

Kad se radi o osnivanju inozemnih podružnica, mnogi ih prvenstveno vide kao "produženi radni stol" čiji su glavni ciljevi niski troškovi i visoka efikasnost. Strana podružnica tada često postaje inferiorniji partner. Iako već spomenuti ekonomski kriteriji imaju važnu ulogu u svakoj tvrtki, CONET to nadomješta s drugačijim pristupom – i s time se ističe na tržištu.

-Od osnutka CONETA u Njemačkoj prije gotovo 35 godina, razvili smo i živimo svoj prepoznatljiv identitet koji smo upisali u svoj poslovni ustav CONET L.I.F.E.-, Josef Ranner, direktor CONET Hrvatske d.o.o. i financijski direktor German CONET Technologies Holding GmbH objašnjava.

-Taj CONET L.I.F.E. nije vidljiv na luksuznim brošurama ni otmjenim posterima na zidovima naših ureda – CONET L.I.F.E. filozofija je življenja koja određuje naše principe te je nit vodilja u zajedničkom radu u CONETU te u pravednoj suradnji unutar koje cijenimo naše partnere i korisnike.-

Od svog začetka, misija je CONETA biti konkurent srednje veličine na IT tržištu, inspirirati korisnike ne samo kvalitetnim rješenjima, nego i svojom strašću prema radu i briljantnom izvedbom. Vizija i cilj poduzeća kao grupe tvrtki je dinamičan, fleksibilan, te rast usmjeren na tržište. Kao vrhunska savjetodavna IT tvrtka, CONET uvijek svojim korisnicima i zaposlenicima želi biti prvi izbor.

Kako bi to postigao, CONETOVA poslovna kultura određuje smjernice svakodnevnog ophođenja među pojedinim zaposlenicima, unutar timova te s korisnicima. Naglasak stavlja na dugoročne odnose, inovaciju, te visoku razinu odgovornosti kako na vodećim pozicijama tako i na razini svakog pojedinca. Sve to doprinosi ugodnoj radnoj okolini te visokom razinom zadovoljstva korisnika.

Danas je CONET jedna od vodećih njemačkih tvrtki za pružanje IT usluga i savjetovanje u njemačkom javnom sektoru te njemačkim industrijama poput automobilske, kemijske i farmaceutske. CONET Grupu čini devet pojedinačnih tvrtki. Gotovo 1,500 stručnjaka radi sa širokim rasponom tehnologija za jednako širok raspon prvoklasnih korisnika – od Bayera i BMW-a do njemačkih i austrijskih tijela državne uprave.

Vođena svojom strašću za uspjehom te u duhu stalnog zdravog razvoja, tvrtka je odlučila osnovati CONET Hrvatsku kako bi osnažila svoj razvoj te usluge CONET Grupe. -Za sada se dolazak u Hrvatsku pokazao vrlo uspješnim-, ističe Ranner. -Svi su nam naši kontakti ovdje pružili toplu dobrodošlicu te bili od velike pomoći, počevši od našeg osnivačkog hrvatskog tima pod vodstvom Roberta Katića, njemačke gospodarske komore u Zagrebu te hrvatskih vladajućih tijela.-

Naravno, imali smo poteškoće u početku, primjerice kod pronalaska banke koja bi bila voljna postati CONETOV lokalni partner i suočiti se sa zahtjevnim poslom usklađivanja s direktivama EU-a za sprječavanje pranja novca. No, infrastrukturalno strateška lokacija u Zagrebu osigurava usklađenost sa svim uredbama EU-ea, poput GDPR-a kod zajedničkih projekata. Stručne kvalifikacije, izvrsna akademska obuka te visoka razina posvećenosti IT stručnjaka u Hrvatskoj čine idealnu dopunu Grupi.-

-Napominjem ponovno, ne tražimo samo radnu snagu-, Ranner zaključuje. - CONET Hrvatska je već, kao ravnopravan partner, ključan dio naše grupe. Držeći se naše filozofije – jednako kao što ne ostvarujemo odnose s korisnicima zbog jednog unosnog projekta, nego s ciljem ostvarivanja dugoročnog odnosa – isto tako ne zapošljavamo prvenstveno zbog projekata.

MI smo tvrtka orijentirana na ljude, tražimo ljude koji dijele naše vrijednosti kako bi izgradili uspješno partnerstvo u godinama koje dolaze te im osigurali poslove u financijski stabilnoj grupi s dugogodišnjim iskustvom, gdje mogu živjeti svoju strast za IT-em kroz zanimljive i izazovne projekte s najsuvremenijom tehnologijom.-

19. travanj 2024 10:58