Ukratko
StoryEditor

CIHT 2023: 11. izdanje svjetski priznate konferencije o zdravstvenom turizmu uskoro u Crikvenici!

18. Listopad 2023.
foto Marino Klement

Vrhunski autoriteti iz područja zdravstvenog turizma okupit će se 26. i 27. listopada na 11.  Crikvenica International Health Tourism konferenciji (CIHT), koja će se u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera održati u Hotelu „Miramare“ u Crikvenici. Ove će godine crikvenički hotel premijerno postati mjesto susreta eminentnih predavača iz područja zdravstvenog turizma.

– Prvo desetljeće CIHT-a je iza nas i ponosni smo na to što konferencija iz godine u godinu raste kvantitativno, ali i kvalitativno. Naši partneri, ali i sudionici prepoznaju CIHT kao konferenciju s kontinuitetom, vjerodostojnošću te kvalitetnim temama obrađenima od strane vrhunskih domaćih i inozemnih stručnjaka – objasnila je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.

image

Marijana Biondić

foto Marino Klement

CIHT konferencija, kojoj se u suorganizaciji 2015.g. priključuje Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera,  pomaže u brendiranju ne samo Kvarnera, već i Hrvatske kao destinacije raznolike turističke ponude.

– Rastuća posjećenost konferencije kroz godine dodatno pokazuje potrebu da se raspravlja o strategiji razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, zemlji s dugogodišnjom tradicijom pružanja zdravstvenih usluga, prvenstveno zahvaljujući povoljnoj klimi, prirodnim ljekovitim činiteljima i velikom broju uspješnih zdravstvenih ustanova – naglasio je Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

image

Vladimir Mozetič

foto Marino Klement

Procjenjuje se da je tijekom protekle 4 godine u kvarnerskoj regiji zbog zdravstvenih usluga boravilo oko 250.000 gostiju. Zdravstveni turizam sve je popularniji, a daljnje mogućnosti njegova razvoja su brojne.

– Ponuda se prilagođava i razvija u skladu s trendovima u preventivnoj i personaliziranoj medicini, fizičkoj i mentalnoj rehabilitaciji, tzv. medicini životnog stila, kao i programima aktivnog i zdravog starenja. Iako su nam u fokusu ponajprije zemlje u okružju, promidžbu usmjeravamo i prema Skandinaviji, Britaniji, ali i SAD-u, i Indiji – objasnio je Mozetič.

Upravo su novi trendovi i inovacije u zdravstvenom turizmu glavni fokus ovogodišnjeg 11. izdanja CIHT-a. Neke od tema bit će: novi pravni okvir za pružanje zdravstvenih usluga u Hrvatskoj, značaj udruživanja dionika u zdravstvenoj industriji i zdravstvenom turizmu, korištenje umjetne inteligencije s ciljem unaprjeđenja poslovanja u domeni zdravstvenog turizma, humanizacija zdravstvene zaštite u digitalnom domu, popularnost šumske kupke te korištenje Panchakarme u liječenju kožnih bolesti.

Svoja iskustva i znanja podijelit će čak 15 predavača iz 7 različitih zemalja. Dvodnevna konferencija je podijeljena u četiri tematska bloka, a raznovrsna predavanja uglednih stručnjaka internacionalne i domaće scene obogatit će panel rasprave.

Svoja iskustva i znanja i ove će godine podijeliti mnogi inozemni stručnjaci. Neki od predavača bit će: Iztok Altbauer, predsjednik udruženja slovenskih prirodnih lječilišta (SSA), Lejla Pock, direktorica Human Technology Clustera – Styria iz Graza, Anandaraman Sharma, voditelj Odsjeka za panchakarmu prestižnog indijskog instituta-  All India Institut of Ayurveda, Paula Wilson, viša direktorica savjetovanja za vodstvo, upravljanje i poslovne rizike u tvrtki VMarsh i Simone Zagrodnik, predsjednica EHTTA (Udruženja europskih povijesnih termalnih gradova).

Ove se godine očekuje da će konferenciji prisustvovati više od 200 domaćih i inozemnih sudionika. CIHT potiče sudionike da razmišljaju izvan okvira, a uz nova znanja i networking, dio konferencije je i upoznavanje turističko gastronomsko – enoloških kvaliteta crikveničke rivijere. Za sve sudionike je organizirana vožnja brodom s ciljem razgleda prekrasne rivijere, posjet vinariji  Grand Village Estate Winery u Selcu te obilazak dvije poznate zdravstvene ustanove koje imaju dugogodišnju tradiciju zdravstvenog turizma – Thalassotherapije Crikvenica i Termi Selce koje su ujedno i suorganizatori konferencije.

Važnost CIHT-a prepoznata je i od strane dvaju ministarstava – Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva zdravstva. Oni je podržavaju dugi niz godina, a ove joj godine potvrđuju status najznačajnije konferencije toga tipa u Republici Hrvatskoj s internacionalnim karakterom. Partneri konferencije su Hrvatska turistička zajednica, Jadran-galenski laboratorij d.d., Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora, Primorsko-goranska županija i Grad Crikvenica.

U proteklih 10 godina na CIHT-u su u svojstvu predavača sudjelovali stručnjaci iz 20-ak zemalja s 4 kontinenta, svake godine donoseći nove spoznaje i trendove.

Ako ste stručnjak iz područja zdravstva, medicine, turizma ili marketinga, ovo je događaj koji se ne propušta.

Vidimo se 26. i 27. listopada 2023. na jednoj od najvećih konferencija u regiji.

Registracija za konferenciju je obavezna, a možete sudjelovati na lokaciji u Hotelu Miramare ili online. Online sudjelovanje je besplatno, a kotizacija za sudjelovanje na licu mjesta iznosi 200 eura.

Dodatne informacije pronađite na službenim stranicama konferencije.

29. travanj 2024 08:01