Ukratko
StoryEditor

Dukatu drugu godinu zaredom dodijeljen certifikat Poslodavac partner

09. Lipanj 2022.
foto Tomislav Huha

Odnos prema zaposlenicima počiva na poštivanju i poticanju raznolikosti - devet od ukupno dvanaest top menadžera Dukata su žene

Drugu godinu zaredom Dukatu je, zajedno s povezanim tvrtkama KIM Mljekarom Karlovac i La Logom, dodijeljen prestižan certifikat Poslodavac partner. Ostvarivši iznadprosječne rezultate, još i bolje u odnosu na godinu ranije, Dukat iznova potvrđuje izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima.

Dukat i povezane tvrtke najbolje su rezultate postigli u odnosima sa zaposlenicima, strategiji te regrutiranju i selekciji zaposlenika. Neovisni certifikacijski tim tako je potvrdio da je funkcija upravljanja ljudskim resursima u Dukatu strateški partner, ne samo poslovanju, već i zaposlenicima.

U usporedbi s prošlogodišnjim rezultatima, najveći je napredak vidljiv u osiguravanju jednakih mogućnosti u regrutaciji i selekciji, u poticanju raznolikosti na radnom mjestu i u broju sati usavršavanja po zaposleniku. Ostvareni napredak govori o neprekidnom podizanju kvalitete praksi upravljanja zaposlenicima u Dukatu.

Kao organizacija čiji odnos prema zaposlenicima počiva, među ostalim, na nediskriminaciji i poštivanju različitosti, Dukat je od 2017. godine potpisnik Povelje o raznolikosti Hrvatska, čiji je cilj promicanje raznolikosti, nediskriminacije i uključivosti kao temeljnih vrijednosti modernog društva koje omogućuju ostvarivanje punog potencijala svake osobe i zaposlenika.

Promicanje raznolikosti i uključivosti u poslovnoj sredini jedan je od temelja strategije upravljanja ljudskim potencijalima Dukata. O tome svjedoči i veliki postotak žena u upravljačkoj strukturi Dukata. Naime, čak devet od ukupno dvanaest top menadžera Dukata upravo su žene.

Osim toga, udio žena na rukovodećim pozicijama u Dukatu iznosi visokih 50 posto.

Nadalje, pohvaljeni su i programi, ankete i fokus grupe putem kojih zaposlenici u Dukatu mogu dati svoje prijedloge za unapređenje poslovanja.

Zaključno, u usporedbi s drugim hrvatskim tvrtkama u certifikacijskom procesu Poslodavac partner, u gotovo svim područjima Dukat postiže iznadprosječni rezultat i ponosno se svrstava među najbolje poslodavce u Hrvatskoj.

29. studeni 2022 02:05