Ukratko
StoryEditor

Erste banka preuzela deveti Poslodavac Partner certifikat: S razlogom je jedan od najpoželjnijih poslodavaca

06. Prosinac 2023.

Erste banka je i ove godine postigla izvrsne rezultate u upravljanju ljudskim potencijalima, premašujući prošlogodišnje uspjehe recertifikacijom za deveti Poslodavac Partner certifikat. Posvećenost ljudima predstavlja suštinu rada HR tima u Erste banci, pa njihov pristup oblikovanju izvrsnih HR praksi potiče iz motivacije za unapređenje kvalitete radnih mjesta.

HR stručnjaci Grupe SELECTIO procijenili su HR procese Erste banke kroz sedam koraka employee life cyclea: privlačenje i zaposlenje, uvođenje i razvoj, uključenost i inspiracija, transformacija i rast, zadržavanje i dobrobit, odlazak i povratak, te HR strateško savjetovanje. Erste banka pokazala je kvalitetan i sveobuhvatan pristup unaprjeđenjima HR praksi u svim promatranim područjima i usklađenost s najboljim svjetskim praksama. 

Podrška zaposlenicima na svakom koraku

Pažljivo razrađen selekcijski proces pokazuje predanost Erste banke pružanju vrhunskog iskustva kandidata te integraciju zaposlenika od samih početaka rada u organizaciji. Kvaliteta selekcijskog procesa redovito se mjeri i dosljedno unaprjeđuje. Posebna pažnja je posvećena komunikaciji s kandidatima tijekom i nakon procesa zapošljavanja. HR odjel i menadžeri koji sudjeluju u procesu zapošljavanja aktivno rade na kontinuiranom unaprjeđenju vještina intervjuiranja koje pozitivno utječu na iskustvo kandidata.

Kvalitetnom podrškom uvođenju u posao, Erste banka ne samo da pruža toplu dobrodošlicu svim novim zaposlenicima, već brine i o internim premještajima te roditeljima koji se vraćaju s roditeljskog dopusta. Sustav podrške uvođenju u posao čine dedicirani mentori, a sustavne interne edukacije osigurava trideset zaposlenika koji dijele svoje stručno znanje i preuzimaju ulogu internih trenera.

Vrijedno je spomenuti i inicijativu #radimpametno, koju je Erste banka pokrenula tijekom razdoblja pandemije. Inicijativa je zadržana i nakon povratka u urede te i dalje osigurava fleksibilnost, zadovoljstvo zaposlenika i veću usklađenost poslovnih procesa.

Rast kroz transparentnu komunikaciju

Erste banka gradi temelje za zajednički rast organizacije i njezinih zaposlenika kroz transparentnu komunikaciju koju potiče na brojne načine i kroz razne komunikacijske kanale. Kako bi mogli pružiti kvalitetno vodstvo, menadžeri svih razina obučeni su u vještinama upravljanja ljudskim potencijalima, te sudjeluju u prijenosu znanja i razvoju zaposlenika. U prethodnoj godini svi su zaposlenici dobili dokumentirane i strukturirane povratne informacije. Uz to, sustav nagrađivanja i napredovanja jasno je komuniciran svima i osigurava da svi budu nagrađeni za svoja postignuća.

Danas je Poslodavac Partner proveden u više od dvjesto organizacija iz preko deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je on postao puno više od priznanja.

03. svibanj 2024 13:41