Ukratko
StoryEditor

#FlipTheStatusQuo: Tvrtka Mars izdvaja 100 000 američkih dolara za rodnu ravnopravnost

08. Ožujak 2024.
Vanja Vagić, Mars

Tvrtka Mars, prepoznatljiva po dugogodišnjoj predanosti stvaranju rodno ravnopravnog radnog okruženja, nastavlja s inicijativom #FlipTheStatusQuo s ciljem nadogradnje prošlogodišnjeg uspješnog projekta te nastavka dijaloga o rodnoj ravnopravnosti.

Deset suradnika tvrtke Mars, bez obzira na spol, imat će priliku osvojiti po 10 000 američkih dolara za obrazovanje i razvoj po vlastitom izboru, a nominacije se simbolično otvaraju danas 8. ožujka na Međunarodni dan žena.

Inspiriran prošlogodišnjim projektom #FlipTheStatusQuo, Mars je želju za poticanjem rodne ravnopravnosti u radnom okruženju proširio na sve suradnike i implementirao ga s namjerom da potakne sve svoje zaposlenike diljem svijeta kako bi doprinijeli izgradnji inkluzivnijeg svijeta u kojem svatko može ostvariti svoj puni potencijal.

- Želimo da svijet, koji je pred nama, bude inkluzivan i da se u njemu svi osjećaju prihvaćeno. Zalažemo se za rodnu ravnopravnost jer je potrebno uspostaviti određenu vrstu podrške kako bismo svi ostvarili svoj puni potencijal. Uključiv svijet u kojem svi osjećamo pripadnost je nešto što svatko od nas u tvrtki Mars želi vidjeti. To je tema kojom se vrlo aktivno i kontinuirano bavimo - istaknula je Vanja Vagić, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Mars za UBBAI regiju.

Osim toga, tvrtka Mars ove godine motivira i osnažuje zaposlenice kroz sudjelovanje u kampanji Međunarodnog dana žena 2024., a ovogodišnja tema je #InspireInclusion.

- Kada inspiriramo druge na razumijevanje te da cijene uključenost žena, gradimo bolji svijet. A kada su same žene nadahnute za inkluziju, stvara se osjećaj pripadnosti, važnosti i osnaženosti. Izgradimo zajedno inkluzivniji svijet za žene - ističu organizatori Međunarodnog dana žena.

Tvrtka Mars pruža jednake mogućnosti za razvoj profesionalne karijere svim svojim zaposlenicima nastojeći osigurati 100% rodnu ravnopravnost u raspodjeli vodećih pozicija u globalnim timovima tvrtke. Trenutno, 42 posto rukovodećih pozicija u Mars, Inc. čine žene, a u UBBAI regiji koja se sastoji od 15 tržišta uključujući i Hrvatsku, odnos spolne ravnoteže je 42 posto žena naspram 58 postomuškaraca.

25. travanj 2024 23:26