Ukratko
StoryEditor

Fresenius Kabi Hrvatska ponovno Poslodavac Partner zbog iznadprosječnog ulaganja u zaposlenike

17. Listopad 2022.

Kvaliteta ulaganja u zaposlenike potvrđena certifikatom Poslodavac Partner

Fresenius Kabi Hrvatska potvrdio je važnost ulaganja u rast organizacije i razvoj zaposlenika zadovoljivši nove kriterije certifikacijskog tima Poslodavac Partner. Kriteriji za postizanje certifikata Poslodavac Partner ove su godine bili stroži nego ikada prije. Naime, stručnjaci SELECTIO Grupe, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim resursima uveli su nove uvjete za postizanje certifikata kao odgovor na nove izazove koji se nalaze pred voditeljima ljudskih resursa.

Iznadprosječna ulaganja u edukacije po zaposleniku

Mogućnost učenja i razvoja zaposlenika kreće od godišnjeg razvojnog plana kojeg su u tvrtki Fresenius Kabi Hrvatska detaljno postavi za svakog zaposlenika. Tako su svi zaposleni, uključujući vanjske, prošli dodatnu obuku uz impresivan iznos financijskih ulaganja u edukaciju i odrađene sate edukacije, čime se tvrtka Fresenius Kabi i u 2021. godini pozicionirala u sam vrh po ulaganju u razvoj zaposlenika. Važno je naglasiti da su svi voditelji/mentori prošli edukaciju iz mentorskih vještina. U tvrtki Fresenius Kabi dostupne su mnoge mogućnosti obuke te se kontinuirano prati uspješnost provedenih obrazovnih programa. Sukladno tome, ispitivanje zadovoljstva zaposlenika ulaganje u edukacije i razvoj pokazalo najbolje rezultate.

- Čast nam je što smo i ovaj puta s postroženim kriterijima ocjenjivanja i u izazovnim vremenima, uspjeli postati dobitnik prestižnog certifikata Poslodavac Partner. Time smo dokazali, da smo tvrtka s izvrsnim i dobro povezanim praksama u upravljanju ljudskim potencijalima. Posebno sam ponosan na činjenicu da tvrtka Fresenius Kab Hrvatska i ima dokazani kontinuitet ulaganja u zaposlenike, od prvog do zadnjeg dana u organizaciji. Održali smo obećanje da ćemo nastaviti ulagati u sve svoje zaposlenice i zaposlenike i zbog toga sam izuzetno zadovoljan. Naša najveća vrijednost su ljudi, s njima lakše nastavljamo dalje prema još boljim rezultatima i još većem zadovoljstvu - istaknuo je Igor Kosec, generalni direktor tvrtke Fresenius Kabi.

91 posto zaposlenika dalo najveću ocjenu za kvalitetu komunikacije s nadređenima

Ulaganje u razvoj zaposlenika odgovor je na potrebe organizacije, ali i na želje zaposlenika s kojima management komunicira redovito i otvoreno. Čak 91 posto zaposlenika tvrtke Fresenius Kabi Hrvatska dalo je najveću ocjenu za kvalitetu komunikacije sa sebi nadređenom osobom. Svaki zaposlenik dobiva strukturirane povratne informacije kolega i nadređenih, baš kao što i svi voditelji dobivaju strukturirane povratne informacije svog tima.

Ispunjavanje očekivanja zaposlenika nikada nije bio veći izazov

Mnoge su organizacije u Hrvatskoj povećale ulaganja kako bi poboljšale iskustvo zaposlenika, ali samo neke uspijevaju ispuniti njihova očekivanja. Iz tog razloga, certifikat Poslodavac Partner analizira stvarne potrebe iz dvije perspektive – perspektive organizacije i perspektive zaposlenika. Ako HR uspije detektirati individualne potrebe zaposlenika i osmisliti rješenje koje zadovoljava organizacijske ciljeve, baš kao što je to učinio Fresenius Kabi onda zaslužuje pohvalu našeg certifikacijskog tima - Lara Šubić Šuša, vodteljica projekta Poslodavac Partner.

Danas je Poslodavac Partner proveden u više od dvjesto organizacija iz preko deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije, uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je postao puno više od priznanja.

image
foto
16. travanj 2024 17:38