Ukratko
StoryEditor

INA osigurala 900 tisuća kuna za dječje odjele zdravstvenih institucija

03. Prosinac 2022.

Ina je osigurala 900 tisuća kuna za dječje odjele zdravstvenih institucija. Ukupno osam bolnica primilo je donacije tvrtke, a pored donacije, INA je uredila bolničke prostore Odjela pedijatrije opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić‘ u Sisku i prostoriju za trudnice Kliničke bolnice ‘Sveti Duh‘ u Zagrebu, navode u priopćenju. 

- Iza nas su dvije godine naporne borbe s pandemijom nakon čega je bolnica teško oštećena u katastrofalnom potresu. Ono što je sigurno jest da će trebati još puno vremena, sredstava i napora da bolnica započne s normalnim radom. Jedinica intenzivnog liječenja je odjel koji je u ova teška vremena bio neprekidno pun teškim pacijentima za čiji oporavak vrlo važnu ulogu imaju i kreveti na kojima leže, a koji su stari i preko deset godina s oštećenom elektronikom. Stoga ćemo iskoristiti ovu donaciju za nabavu novih kreveta - izjavio je ravnatelj bolnice u Sisku Tomislav Dujmenović

- Naša politika donacija usmjerena je na posebno osjetljive dijelove društva i smatramo svojom obavezom pružati podršku i pomoć kad god je to potrebno. Svi stručnjaci se slažu kako je na promicanju i zaštiti zdravlja djece važno raditi od najranije dobi. Posebno u vrijeme kada različiti negativni izazovi današnjice utječu na djecu, na svima nama je da pokušamo te nepovoljne utjecaje smanjiti na najmanju moguću mjeru kako bismo osigurali dječju dobrobit - rekao je predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics.

Ina je u posljednjih 11 godina donirala 7,7 milijuna kuna u hrvatski zdravstveni sustav. 

18. travanj 2024 06:46