Ukratko
StoryEditor

Kako se nezaboravno provesti za Novu godinu?

05. Prosinac 2022.

Kako se Nova godina približava, većina nas treba usporiti i odmoriti se, fizički i psihički od svakodnevnog stresa. Blagdansko vrijeme je idealno za provod. Kako bi doček Nove godine bio zaista dobar, potrebno je malo planiranja, organizacije i dogovora s prijateljima ili obitelji.

Svaka Nova godina je prilika da proširite horizonte, upoznate nove ljude i nova okruženja. Ako ste u mogućnosti otputovati, makar i na nekoliko dana, mnogo je vjerojatnije da će doček Nove godine biti uspješan i dan za pamćenje.

Novogodišnja putovanja

Novogodišnja putovanja doslovno osvježavaju život, unoseći u naš svijet boje druge sredine. Budući da dosta naših sunarodnjaka pred Novu godinu odlazi u susjednu Srbiju, točnije u njen glavni grad, obratit ćemo pažnju na to. Nova godina Beograd svrstava među europske top destinacije, prije svega zbog nevjerojatnog noćnog provoda.

Sam put do Beograda ne traje dugo, nije naporan i ne zahtijeva velika finansijska sredstva. Ali dobra organizacija je vrlo važna.

Doček Nove godine u Beogradu organizira se na otvorenom, na dva gradska trga, ali i u većini ugostiteljskih objekata. Iako je doček na otvorenom općenito vrlo atraktivan, uz nastupe glazbenih zvijezda, tamburaša u ponoć i velikog vatrometa, većina turista radije upoznaje zabavu na beogradskim splavovima i klubovima.

Dobro društvo

Očekuje se da ćete za Novu godinu u Beograd otputovati s društvom ili partnerom, no to ne znači da ste ograničeni samo na ljude s kojima putujete. Beograđani su vrlo otvoreni za komunikaciju i općenito rado puštaju strance u svoje društvo. Vrlo su ljubazni i spremni pomoći u svakoj situaciji u kojoj se nađete. Prvenstveno za pomoć oko prijevoza i drugih tehničkih pitanja. Sasvim je normalno da vas Beograđani počaste turom pića, iako vas vide prvi, a možda i posljednji put.

Na splavovima možete sresti najrazličitije goste, mlade studente, poslovne ljude, ali i starije ljude koji vole noćni život. Ovakva raznolikost gostiju koji jedni drugima ne smetaju, već lako međusobno komuniciraju, jedna je od neodoljivih karakteristika noćnog života u Beogradu.

Velika je vjerojatnost da se nakon dočeka Nove godine nećete tako brzo vratiti iz Beograda. Zato je dobra vijest, Beograđani dan poslije slave reprizu Nove godine i to vrlo burno. Za novogodišnju reprizu lokali pripremaju program gotovo identičan novogodišnjem, uz gostovanja glazbenih zvijezda i brojna iznenađenja. Možda je bolje u startu računati na dva dana burnog noćnog života.

Odaberite popularnu lokaciju

Beograđani su s pravom ponosni na noćni život svog grada, koji je zapravo vrlo atraktivan. Prije svega zbog velikog broja klubova, kafića, starih i novih kafana, ali i modernih splavova. U većini ovih ugostiteljskih objekata dobra novogodišnja zabava je zagarantirana, no ako želite doživjeti najbolje, obratite pažnju na glazbeni program. Putem specijaliziranih web portala možete pronaći najbolje ponude za najluđu noć u Beogradu.

Najpopularniji splavovi Beograd ističu na neobičan način. Naime, splavovi su mjesta najluđe zabave do ranih jutarnjih sati. Posebno su dobro posjećeni oni splavovi koje organiziraju novogodišnje nastupe zvijezda popularne glazbe, uglavnom narodne glazbe.

Kako Nova godina Beograd oboji veselim bojama, tako ga i malo paralizira i uspori velikom prometnom gužvom. Stoga pažljivo planirajte svoje kretanje po Beogradu. Putujete li vlastitim automobilom, možete očekivati ​​poteškoće s pronalaskom parkirnog mjesta u središnjim ulicama prije dočeka. Sličan problem možete imati kada tražite slobodno taksi vozilo. Rješenje je otići na željeno mjesto sat-dva ranije, kao i pozvati taksi putem mobilne aplikacije također sat-dva ranije.

24. travanj 2024 23:23