Ukratko
StoryEditor

McDonald‘s nastavlja s uspjesima u upravljanju ljudskim potencijalima

17. Veljača 2023.

McDonald‘s je petu godinu zaredom nagrađen certifikatom Poslodavac Partner konzultantske kuće SELECTIO koja od 2005. godine certificira tvrtke s  visokim standardima kvalitete u upravljanju ljudskim potencijalima. Preuzimanjem ovog certifikata McDonald‘s dokazuje kontinuirano ulaganje HR tima i osluškivanje potreba zaposlenika.

Certifikacijski tim posebno je pohvalio trud koji u McDonald‘su ulažu u razvoj i dobrobit zaposlenika. Svi zaposlenici koji postižu iznadprosječne rezultate sustavno se nagrađuju, uvedeni su razni novčani i nenovčani benefiti, jasno je definiran sustav plaća koji uključuje internu i vanjsku radnu snagu, korekcije plaća sukladno tržišnim uvjetima i temeljem istraživanja indeksa potrošačke košarice provode se jednom godišnje.

Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih potencijala u McDonald‘su, primio je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO, te je istaknuo da je najveća vrijednost Društva upravo u zaposlenicima.

- Kontinuirano ulaganje u zaposlenike ulaganje je u samu kompaniju, ali i širu zajednicu. To je ono što je oduvijek činilo razliku, a posebno danas, u ovako definiranim uvjetima poslovanja, izjavio je Jušić.

McDonald‘s Hrvatska danas zapošljava više od 3000 djelatnika u 41 restoranu u 18 hrvatskih gradova. Dodatni korak u učvršćivanju pozicije McDonald’sa na tržištu rada kao stabilnog i konkurentnog poslodavca posljednje je povećanje plaće u prosincu lani, pri čemu je za djelatnike u restoranima osigurao povećanje plaća u prosjeku od  10 %.

Za početnu poziciju prosječna neto plaća, s uključenim dodacima, sada iznosi 930 eura neto i samo je jedan od benefita rada u vodećem lancu brze hrane u Hrvatskoj.

Metodologija certifikata Poslodavac Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U prošlogodišnju reviziju je uključeno više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definirani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse.  

Danas je Poslodavac Partner proveden u više od dvjesto organizacija iz preko deset zemalja. Projekt podržava portal MojPosao i poslovni tjednik Lider, a više po certifikatu možete doznati na stranici projekta.

23. travanj 2024 14:31