Ukratko
StoryEditor

Nakon talijanskog, SPIN Energy osvaja i hrvatsko tržište

22. Svibanj 2023.
Igor Ostrolučanin, SPIN Energy

SPIN Energy kao neovisna tvrtka koja je isključivo specijalizirana u području greenfield razvoja solarnih elektrana sa stalnim internim timom stručnjaka specijaliziranih za različite aspekte razvoja, omogućuje ekspertizu od same identifikacije lokacija do građevinske dozvole (RTB) s naglaskom na visoko kvalitetnim projektima preko kojih se u kratkom razdoblju uspjela nametnuti na talijanskom tržištu,  na kojem će samo ove godine razvijati preko 1GW projekata. Jedan od pokazatelja njihovog pristupa i ekspertize je i činjenica da su jednoj od najvećih investicijskih banka prodali 87MW. U potpunosti s vlastitim kapitalom i jedinstvenim pristupom razvoju, svojim poslovnim partnerima omogućuje pristup visokokvalitetnim projektima u najkraćem vremenskom roku.

Koristeći svoje bogato iskustvo SPIN Energy otvara tvrtku i u Hrvatskoj gdje će primjenjivati već dokazano uspješnu ekspertizu usmjerenoj na inovativnom pristupu razvoju solarnih elektrana koji se temelji na tehnologiji za razvoj obnovljivih izvora energije i energetsku tranziciju. S već velikim iskustvom stečenim na najefikasnijima europskim tržištima, pokušavaju pomoći pri usmjeravanju hrvatske regulative kako bi hrvatsko tržište koje posjeduje ogroman potencijal  u tom području bilo što učinkovitije.

Dosadašnji brojni poslovni uspjesi samih osnivača SPIN Energy-a mnogo govore o ozbiljnom poslovnom pristupu i razvojnim kapacitetima ove tvrtke. Neal Gandhi jedan od suosnivača je gotovo cijelu karijeru posvetio osnivanju i širenju tvrtki s inovativnim pristupima. Portofolio njegovih kompanija na samom vrhuncu je postigao vrijednost od preko 500 milijuna EUR.

Poduzetnik Igor Ostrolučanin, Zagrepčanin s londonskom adresom preko 20 godina, također jedan od suosnivača, posjeduje već dokazano veliko iskustvo u poslu s energetikom i u pozicioniranju odnosno građenju uspješnog poslovanja i vođenju tvrtki koje su na koncu ostvarile velike uspješne poslovne rezultate. Ostrolučanin se dosadašnjim radom pokazao kao jedan od vodećih stručnjaka u području energetike te je bio član višeg rukovodstva u kompanijama poput Enela, EDF-a, Deutsche Banke, VTB Capitala te Cargill Internationala. Prije osnivanja vlastite tvrtke uveo je Statkraft u Hrvatsku i odlučio samostalno nastaviti karijeru u području obnovljivih izvora energije.

SPIN Energy koristi inovativan i  jedinstven pristup razvoju solarnih elektrana koji se temelji na znanstvenim podacima, profilira i odabire mogućnosti za projekte na temelju stvarnih i očekivanih kapaciteta Operatora prijenosnog sustava, dok se sama analiza zemljišta temelji na cjelovitom pristupu koji pokriva sve relevantne aspekte projekta uključujući procese zoniranja i planiranja zemljišta.

Jedna od ključnih prednosti je dubinsko poznavanje procesa razvoja  te sposobnost odabira ekološki najodrživijih područja za razvoj solarnih elektrana.

27. svibanj 2024 20:59