Ukratko
StoryEditor

Noćas planuo požar na deponiju tvrtke Drava International, proširio se i na zgradu

04. Listopad 2023.

Požar koji je planuo noćas na deponiju uskladištene plastike osječke tvrtke ‘Drava International‘  proširio se i na zgradu, a vatrogasci su iz objekta izvukli 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida (HCL), izvijestili su u srijedu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Dodaju da je u tijeku gašenje požara na prostoru tvrtke ‘Drava Internacional‘ za preradu i skladištenje plastike, koja je smještena na izlazu iz Osijeka prema Brijestu 

Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka je dojavu o požaru na prostoru deponija za skladištenje plastike ‘Drave  Internacional‘ dobila 41 minutu iza ponoći. 

Zapalila se velika količina plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednoga objekta pogona, ističu iz HVZ-a.  

U 4,52 sati požar je zahvatio zgradu i počeo se širiti unutar nje, te je izvučeno 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida (HCL) iz objekta.

Na intervenciji su angažirana ukupno 74 vatrogasca i 33 vatrogasna vozila iz VZ Osječko-baranjske županije (JVP Grada Osijeka, JPVP Beli Manastir te 17 DVD-a; Osijek Tenja, Sarvaš, Čepin, Osijek Donji Grad, Osijek Gornji Grad, Retfala Osijek, Ivanovac, Ernestinovo, Dalj, Antunovac, Valpovo, Petrijevci, Drenje, Jagodnjak, Belišće, Satnica Đakovačka i Hrastin). 

Požar se od 4,16 sati gasi i s robotom za gašenje.

Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi jakog vjetra i toplinskog isijavanja.

- Budući da je riječ o požaru jakog intenziteta podignuli smo dodatne vatrogasne snage iz Belog Manastira, Đakova, Valpova i Belišća tako da će ukupno biti angažirano 95 vatrogasaca sa 74 vatrogasna vozila - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec.

Zbog velikog požara i dima Sustav uznemiravanja Civilne zaštite - SRUK poslao je jutros SMS poruku stanovnicima Osijeka.

- Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu - stoji u SMS-poruci SRUK-a koja je stigla građanima u srijedu ujutro.

23. travanj 2024 03:00