Ukratko
StoryEditor

Otkrij znanja budućnosti: Prvi doktorski studij digitalne ekonomije u Hrvatskoj upisuje četvrtu generaciju

16. Listopad 2023.
Na Sveučilištu u Dubrovniku otvoren je natječaj za upis četvrte generacije studenata na poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju. Studij se provodi u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom. Natječaj traje do petka 30. listopada

Razvojne perspektive hrvatskoga gospodarstva u budućnosti će u velikoj mjeri ovisiti o spremnosti na iskorištavanje prilika koje nudi tehnologija. Pokretanjem ovog studija cilj je bio odgovoriti upravo na taj izazov i ponuditi program čiji će polaznici biti sposobni odgovoriti na izazove poslovanja u digitalnom okružju na svim razinama.

Namjera je da naši studenti izađu sa studija s kompetencijama koje im pružaju priliku samostalnog istraživačkog rada konkurentnog na međunarodnoj razini. Takav pristup je čini se naišao na pozitivan odjek kod studenata budući da je u svim dosadašnjim ispitivanjima zadovoljstva prosječna ocjena koju su dali našim nastavnicima iznad visokih 4,8!

Privlačan za domaće i strance

Studij je od svog početka usmjeren na vještine budućnosti. On priprema polaznike za istraživački rad, ali i izazove tržišta rada za koje su procjene da će svoj zenit dosegnuti u idućih pet do deset godina. Naši polaznici dolaze u manjem dijelu iz akademske zajednice, a većinom iz poslovnog sektora i niza industrija poput turizma, financijskog sektora, prerađivačke industrije i sl. Želja je bila osmisliti međunarodno konkurentan doktorski studij koji će privlačiti i polaznike iz inozemstva te tako pridonijeti internacionalizaciji naših institucija, ali i hrvatskog visokog obrazovanja u cjelini.

Izvođenje studija na engleskom jeziku bitan je međunarodni iskorak za obje institucije, ali i pokazatelj relevantnosti teme kojom se studij bavi. Na godinu se na hrvatskom i engleskom programu studija upisuje po 15 polaznika. Polaznicima su od trenutka upisa dostupni studijski savjetnici kojim se mogu obratiti za sva pitanja vezana uza studijski program, izradu doktorske disertacije te sva ostala pitanja koja iskrsnu tijekom studiranja. Svojim studentima nastojimo biti i mentori, ali i partneri na koje se mogu osloniti u svakom trenutku studijskog putovanja.

Profesori svjetskoga glasa

Studij se odvija u pet modula – Digitalno poslovanje, Međunarodno poslovanje, Marketing, Turizam i Menadžment. Studijski moduli odražavaju poimanje područja u kojim će digitalna transformacija u budućnosti predstavljati osobit izazov za hrvatsko gospodarstvo. EFZG i UNIDU su među rijetkim znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj, ali i u okružju, na kojima postoji mogućnost rada u laboratorijima za afektivno računarstvo odnosno za neuromarketing pa tako polaznici modula marketing imaju mogućnost usavršavati ta i slična znanja.

Polaznicima se odabirom jednog modula ne zatvaraju vrata sadržajima ponuđenim unutar ostalih modula te ih imaju mogućnost odabrati tijekom trećeg semestra kao izborne kolegije. Tako svi polaznici imaju mogućnost oblikovati nastavni program sukladno vlastitim preferencijama. U izvođenju nastave sudjeluju znanstvenici Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim njih, studij svake godine ugošćuje niz uglednih znanstvenika iz Hrvatske i inozemstva. Neki od predavača u svojim su područjima među vodećim znanstvenicima na svjetskoj razini!

Gdje, kako i kada se prijaviti

Informacije o uvjetima za upis, prijavnoj dokumentaciji, postupku odabira, rokovima i školarini nalaze se u tekstu natječaja dostupnom na mrežnim stranicama Sveučilišta u Dubrovniku.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na već navedenoj adresi elektroničke pošte studija Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na broj +385 20 445 931 kao i na mrežnoj stranici studija.

17. veljača 2024 05:25