Ukratko
StoryEditor

PIS: Povratak internacionalnim sajmovima maloprodajne tehnologije

08. Lipanj 2022.
Prodajno razvojni tim PIS-a

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, internacionalni maloprodajni sajmovi konačno se nastavljaju održavati. Među domaćim tvrtkama koje redovito izlažu na ovim sajmovima je i tvrtka PIS, koja ove godine izlaže na čak dva europska sajma – Retail Technology Show u Londonu i EuroCIS u Düsseldorfu

Riječ je o najvećim sajmovima maloprodajne tehnologije, koji pojedinačno okupljaju desetak tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta, s naglaskom na europske zemlje. Ovi sajmovi logično su odredište europskih retailera koji žele unaprijediti svoje poslovanje suvremenom maloprodajnom tehnologijom. Iz tog je razloga PIS, kao jedan od vodećih ERP proizvođača u Hrvatskoj, odabrao upravo ove sajmove za predstavljanje svojih proizvoda i usluga europskoj publici. Dok se londonski RTS održao prije nešto više od mjesec dana, düsseldorfski EuroCIS upravo je završio.

Internacionalizacija poslovanja

Izlaganje na navedenim sajmovima označava nastavak PIS-ovog predstavljanja svjetskoj FMCG industriji. Dio je to projekta internacionalizacije poslovanja kojeg je, uz potporu EU fondova, PIS pokrenuo prije tri godine radi povećanja prodaje i unaprjeđenja poslovanja.

- Navedeni sajmovi ubrajaju se u najrelevantnije platforme za globalnu maloprodajnu zajednicu, kada je riječ o trendovima u maloprodajnoj tehnologiji, razmjeni znanja i iskustva, ali i poslovnom umrežavanju. Posljednjih godina svoju poslovnu strategiju proširili smo na tržište Ujedinjenog Kraljevstva i zemalja Europske unije, a izlaganje na ovim sajmovima pokazalo se odličnom odskočnom daskom za uspješnu internacionalizaciju poslovanja -  pojašnjava direktor PIS-a, Krešimir Ćurković.

Cjelovito maloprodajno rješenje

- PIS je posjetiteljima sajma predstavio svoje cjelokupno maloprodajno rješenje, poznato kao IPIS+, koje odnedavno uključuje i inovativnu mobileBOOM aplikaciju. Uz to, iskoristili smo priliku i za demonstraciju unaprjeđene verzije našeg POS rješenja. Osim promoviranja PIS-ovih rješenja internacionalnom tržištu, na sajmu smo otvorili nove poslovne prilike i povezali se s potencijalnim klijentima. Tijekom dvodnevnog RTS-a i trodnevnog EuroCIS-a, na PIS-ovom štandu ugostili smo poduzetnike iz raznih područja maloprodaje, od kojih su se neki već pokazali ozbiljnim potencijalnim klijentima -  objašnjava Ćurković i dodaje kako je očekivano najveće zanimanje posjetitelja oba sajma izazvala aplikacija mobileBOOM (Mobile Back-office Operations Management).

Riječ je o poslovnoj mobilnoj aplikaciji namijenjenoj zaposlenicima u maloprodaji, koja služi izjednačavanju pozadinskog ureda s prodajnim prostorom. Istovremeno, aplikacija pomaže optimizaciji poslovnih procesa, čineći ih brzim, jednostavnim i učinkovitim. Na ovaj način zaposlenicima u prodavaonici ostaje više vremena za usluživanje kupaca, što u konačnici doprinosi povećanju zadovoljstva kupaca, ali i zaposlenika.

Tailor-made pristup

Uz mobilni back-office, poseban interes internacionalne publike pobudio je PIS-ov tailor-made pristup razvoju softvera. Prilagodba ERP rješenja pritom podrazumijeva razvoj softverskog rješenja po mjeri svakog klijenta, od odabira on-premise, cloud ili hibridne verzije rješenja do cjelokupnog oblikovanja ERP-a funkcionalnostima koje najbolje odgovaraju poslovanju tvrtke. Uz to, IPIS+ ERP moguće je dopuniti dashboard aplikacijom za praćenje prometa u realnom vremenu, koje pruža pravodoban pristup podacima ključnim za donošenje važnih poslovnih odluka.

Nove poslovne suradnje

- Iznimno smo zadovoljni interesom posjetitelja oba sajma. Još uvijek zbrajamo rezultate, ali sudeći prema odazivu na našim štandovima, ali i kvaliteti ostvarenih kontakata, vjerujem kako uskoro možemo očekivati sklapanje novih poslovnih suradnji. O našem zadovoljstvu izlaganja na ovim sajmovima dovoljno govori činjenica kako smo već krenuli s inicijalnim pripremama za sljedeću godinu -  zaključuje Ćurković.

17. travanj 2024 05:21