Ukratko
StoryEditor

Sajam Design District u Rovinju - novosti i događanja za sve koji trebaju uređenje interijera od prozora, vrata, podnih i zidnih obloga i namještaja

15. Studeni 2023.

Pravo mjesto na kojem se može stvoriti sinergija između onih koji trebaju proizvode i usluge za turističke objekte i onih koji ih mogu ponuditi je tradicionalni međunarodni sajam Design District Rovinj koji se održava od 23. do 25.11. u staroj tvornici u srcu Rovinja.

Novi val gostiju, često opisivan kao "novi turisti", donosi sa sobom set očekivanja koja su nekada bila smatrana kao luksuz, a danas su postala standard. Kako bi se zadovoljile potrebe ovih turista, sektori turizma i uređenja interijera i eksterijera moraju raditi ruku pod ruku, usmjeravajući se na trendove i održivost kao svoje glavne smjernice.

Vanjski prostori, kao što su vrtovi i terase, pretvaraju se u produžetke unutrašnjosti, mjesta gdje gosti mogu uživati u lokalnom bilju i pogledima, često integrirajući elemente kao što su vertikalni vrtovi ili bazeni s prirodnom filtracijom. Sve su to tematike, proizvodi i usluge kojima se u tri dana komunicira na najvažnijem regionalnom događanju za uređenje turističkih objekata, sajmu Design District u Rovinju.

Kao odgovor na ove trendove, dizajneri interijera i arhitekti su postali su ključni suradnici u turističkom sektoru. Njihova sposobnost da stvore prostore koji su istovremeno funkcionalni, estetski ugodni i održivi je neprocjenjiva. Njihov rad ne samo da podiže vrijednost objekata, već i definira iskustvo koje će gost ponijeti sa sobom. Više od 90 brendova okupljenih na mjestu novih poslovnih susreta u Rovinju, omogućava posjetiteljima da u kratkom vremenu dobiju mnogo informacija i ponuda za potrebne proizvode i usluge.

Konferencija pod nazivom Održiva estetika i funkcionalnost: Arhitektura i dizajn interijera u svjetlu Green Deala, dovodi niz renomiranih predavača koji prenose svoja iskustva na području održive arhitekture i dizajna interijera. Konferencija se, u programu stručnog usavršavanja vrednuje s 11 bodova što pokazuje i njezinu visoko specijaliziranu orijentaciju.

Posebno osmišljena izlagačka cjelina EKO TRŽNICA HRVATSKH DELICIJA, jedinstveno je mjesto na kojem se mogu kušati i kupiti premium proizvodi iz domaćih proizvođačkih obrta i poduzeća što je prava prilika koja se ne smije propustiti.

27. travanj 2024 09:49