Ukratko
StoryEditor

Serengeti otvorio ured u Splitu i zapošljava lokalne IT stručnjake

28. Srpanj 2022.
Vodstvo i zaposlenici Serengetija u splitskom uredu

Serengeti, jedna od najbrže rastućih domaćih tvrtki za razvoj softvera, od 1. kolovoza 2022. počinje s radom na još jednoj lokaciji – u novom uredu na splitskoj Rivi. Otvaranje ureda u Splitu nastavak je Serengetijeva konstantnog rasta te tako Serengeti postaje jedna od rijetkih domaćih IT tvrtki koja ima urede na čak sedam lokacija – u četiri hrvatska grada u četiri županije, ured u BiH te razvojne centre u Srbiji i Keniji.

Od svog osnutka 2007. godine Serengeti organski raste u prihodima, broju zaposlenih i razini stručnosti te je danas jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera, s prosječnom godišnjom stopom rasta prihoda od oko 35 posto, navodi se u priopćenju.

Širenje na jug Hrvatske potaknuto je sve većim obujmom posla i radom na projektima za svjetsko tržište te je ono planirano još od početka ove godine. Serengeti je Split prepoznao kao jedan od najperspektivnijih domaćih gradova s velikim potencijalom još jačeg tehnološkog razvoja. Osim toga, Serengetiju je želja motivirati lokalne mlade stručnjake, softverske inženjere, na ostanak u Hrvatskoj. U splitskom timu već radi sedam developera, a do kraja godine zaposlit će još minimalno osmero ljudi. Za primanja ovih 15 zaposlenika planirano je ove godine dva i pol milijuna kuna.

Što se daljnjeg rasta broja zaposlenika tiče, u planu je i suradnja sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u vidu stručnih praksi, stipendija i zapošljavanja pripravnika.

– U Splitu već imamo sedam zaposlenika i odlično su se uklopili u naš način rada. Budući da su Split i regija u kojoj se nalazi jaki po pitanju inženjerskog kadra i tu postoje odlični tehnički fakulteti, vjerujemo da ćemo uspjeti značajno proširiti naš inženjerski tim i ljudima ponuditi rad na velikim međunarodnim projektima. Splitski ured je važan stup u našim planovima budućeg razvoja koji uvelike ovisi o sposobnosti privlačenja i zadržavanja kvalitetnog inženjerskog kadra – kaže Goran Kalanj, predsjednik uprave i osnivač Serengetija.

Serengetijevi developeri u Splitu trenutačno rade na razvoju turističke aplikacije za jednu od vodećih domaćih turističkih tvrtki, a u suradnji s kolegama iz drugih ureda radit će i projekte za ostala tržišta. Naime, uz poziciju unutar Europske unije, Serengeti je od prošle godine prisutan na američkom, skandinavskom i izraelskom tržištu zbog čega ova tvrtka konstantno raste i po broju zaposlenih.

Zahvaljujući izazovnim projektima, ekspertizi i iskustvu s domaćih i globalnih tržišta, ulaganju u razvoj i obiteljskoj atmosferi koja vlada u svim Serengetijevim uredima, tvrtka je prepoznata kao poželjan poslodavac te će do kraja godine imati više od 200 zadovoljnih zaposlenika na svim lokacijama.

Između ostalog i želja za daljnjim razvojem pozitivne i poticajne radne atmosfere bila je jedan od  ključnih razloga za odabir ureda na samoj Rivi.

– Riva je jedna od glavnih asocijacija na Split, osobito po pozitivnoj energiji koju projicira. Želimo da naša tvrtka i naš ured budu percipirani upravo kao mjesto pozitivne energije, opušteno i veselo – jer upravo takav Serengeti i jest. Osim toga Split je odlična lokacija i za posao i za život – objašnjava Kalanj.

Prije otvaranja splitskog ureda, Serengeti je postao i članom poznate Split Tech City zajednice.

02. prosinac 2022 02:53