Ukratko
StoryEditor

Uniline: U Hrvatsku nakon dvije pandemijske godine stigli prvi gosti iz Južne Koreje

31. Svibanj 2022.
Dolazak prve grupe gostiju iz Južne Koreje nakon dvogodišnjeg razdoblja pandemijefoto Igor Soban/Pixsell

Vodeća destinacijska menadžment kompanija u Hrvatskoj i regiji Uniline prije više od 10 godina započela je s otvaranjem novih i dalekih tržišta, među kojima i južnokorejsko, kao jedno od najbrže rastućih emitivnih turističkih tržišta na svijetu. Od pojave pandemije koronavirusa, gosti iz ovog dijela svijeta nisu posjećivali Hrvatsku. No, ovoga su vikenda, nakon dvogodišnjeg razdoblja pandemije, u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletjeli prvi turisti iz Južne Koreje, njih 24, u pratnji vodiča. Na svom će putovanju obići Zagreb, Plitvice, Šibenik, Split te Dubrovnik.

- Dolazak prvih azijskih turista u Hrvatsku dobra je najava za ovogodišnju turističku sezonu, čemu svjedoči i povećani interes s ovog tržišta u posljednja 2 tjedna, budući da je potvrđen veći broj grupa koje će posjetiti našu zemlju u svibnju, lipnju, pa čak i u srpnju. S obzirom na interes i stanje rezervacija, već sada možemo očekivati povratak razine turističkog prometa iz Južne Koreje na razinu 2019. godine, a potencijalno i njihov veći broj - istaknuo je Boris Žgomba, predsjednik uprave Unilinea.

Programi korejskih, ali i ostalih azijskih grupa čiji je dolazak najavljen u Hrvatsku ovoga ljeta obuhvaćaju više hrvatskih destinacija koje će obilaziti u sedam do deset dana. U 2019. je u Hrvatsku došlo preko 400.000 turista iz Južne Koreje, koji su ostvarili preko 511.000 noćenja. Za Grad Zagreb, prije pandemije, gosti iz Južne Koreje bili su drugi po brojnosti stranih gostiju.

17. travanj 2024 11:11