Ukratko
StoryEditor

VIDEO: Započela crowdfunding kampanja Smiješak za Stančić

19. Ožujak 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=tLWZAfAhAh0&t=97s 

 

Danas je krenula crowdfunding kampanja Smiješak za Stančić na platformi Croinvest.eu kojom se prikuplja 10.000 eura koliko je još potrebno kako bi započelo opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem unutar kompleksa Centra za rehabilitaciju Stančić iz Dugog Sela.

Volonteri su Centru Stančić, gdje je smješteno više od 200 korisnika s tjelesnim i intelektualnim oštećenjima, prijeko potrebni kako bi korisnici, kojih više od pola ne može samostalno popiti, a kamoli doseći čašu vode, vodili život dostojan čovjeka.

- Od preko 200 odraslih osoba s primarno intelektualnim oštećenjem više od polovice je nepokretno i ima značajne dodatne zdravstvene tegobe. Oni koji su pokretni također imaju mnoge pridružene smetnje kao što su epilepsija, sljepoća, gluhoća, kronična oboljenja. S obzirom na broj radnika nemoguće ih je svakodnevno i izvesti u šetnju i pojedinačno se posvetiti svakom od njih. Zato mi je važan svaki volonter i svaki izlazak i druženje svakog od korisnika – kaže ravnateljica Centra za rehabilitaciju Stančić Sanjica Grabavac.

Grupnim financiranjem od srijede će se prikupljati sredstva za preuređenje i prilagodbu postojećeg prostora u kompleksu Centra Stančić kako bi mogao služiti kao prenoćište volonterima, ponajprije studentima psihologije, fiziologije, sestrinstva i srodnih studija koji bi pomagali korisnicima Stančića i njegovim vrijednim djelatnicima te ujedno odrađivali stručnu praksu.

- Centar za smještaj volontera trebao bi profunkcionirati do kraja godine kada ga planiramo staviti u punu funkciju – izjavila je Marijana Jergović, predsjednica Udruge Smiješak za sve, pozivajući sve da se uključe u kampanju i pokažu korisnicima Stančića da smo svi tu za njih.

Smiješak za Stančić akcija je koju provodi Udruga ‘Smiješak za sve‘ u suradnji s upravom Stančića. Udruga Smiješak za sve više od godinu dana u sklopu projekta Danas sam tu! Za tebe! svake druge srijede posjećuje Stančić i provodi poslijepodne s njegovim štićenicima uz priču, šetnju i pjesmu te na taj način doprinosi podizanju kvalitete života u toj ustanovi. Projekt osnivanja Centra za smještaj volontera s prenoćištem već je dobio potpore osvojivši prve nagrade na natječajima MojZabaStart i Zaklada Adris. Također, u okviru CrowdStreama koji provodi Zagrebački inovacijski centar (ZICER) projekt je dobio i potporu za snimanje videa za crowdfunding kampanju.

Budite #SmijesakZaStancic

19. travanj 2024 18:47