Ukratko
StoryEditor

Zaklada ‘Vaša pošta‘ osigurala bolju budućnost za više od 500 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

10. Veljača 2023.
foto Cropix

U dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, 8. veljače 2023. održano je predstavljanje rada Zaklade „Vaša pošta“ pod pokroviteljstvom Olega Butkovića, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra mora, prometa i infrastrukture, te Marina Piletića, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Okupljene predstavnike tvrtki, državnih institucija, dječjih domova i centara za socijalnu skrb uvodno je pozdravio Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

– O značaju Zaklade svjedoči i činjenica da su od samog početka svi predloženi projekti i pokrenute aktivnosti u najkraćem roku prihvaćeni od strane mjerodavnih državnih institucija, uključujući i sustav socijalne skrbi, na čemu smo posebno zahvalni – izjavio je.

– Zaklada Vaša pošta jedna je od najuspješnijih priča društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj –  rekao je Alen Gospočić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, izaslanik ministra Butkovića.

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar Marin Piletić, istaknuo je dobru suradnju svih institucija socijalne srbi sa Zakladom ‘Vaša pošta‘.

– Naša je dužnost podržati sve koji daju dodatnu vrijednost društvu u kojem živimo omogućavajući financijsku pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi po izlasku iz institucija. Zahvalni smo Zakladi na svemu učinjenom za zaštitu i promicanje prava djece, što je i jedan od prioriteta Vlade Republike Hrvatske – istaknuo je.

Ivana Mrkonjić, predsjednica Upravnog odbora Zaklade „Vaša pošta“ i članica Uprave Hrvatske pošte, predstavila je rezultate rada Zaklade te pozvala okupljene da se pridruže Zakladi u stvaranju bolje budućnosti za djecu. 

– Pomozimo našim mladima da ispune svoj pun potencijal, dosegnu visine koje zaslužuju te postanu svijetli odraz hrvatske mladeži s perspektivnom budućnosti – rekla je.

U 13 godina djelovanja Zaklada ‘Vaša pošta‘ uručila je više od 500 polica životnog osiguranja i donirala više od tri milijuna eura u suradnji s 20 dječjih domova čime je postala sinonim za trajnu i sigurnu pomoć djeci i mladima iz sustava socijalne skrbi.

Više detalja o Zakladi ‘Vaša pošta‘ možete naći na internetskim stranicama Hrvatske pošte.

image
foto Cropix
16. travanj 2024 08:10