Zeleno i digitalno
StoryEditor

HEP otkupljuje električnu energiju iz obnovljivih izvora

04. Lipanj 2024.
HE i SE Dubrava

Hrvatska elektroprivreda je u svibnju objavila Javni poziv za iskazivanjem interesa - otkup električne energije iz obnovljivih izvora energije. Zainteresirani subjekti (pravne ili fizičke osobe) pozivaju se da iskažu interes za uspostavljanjem poslovne suradnje u području otkupa električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora i visokoučinkovitih kogeneracija.

U razmatranje će se uzimati isključivo postrojenja instalirane snage uključivo i veće od 1 MW na jednom obračunskom mjernom mjestu koja bi svu proizvedenu električnu energiju isporučivala u mrežu. Nakon iskaza interesa i obavljene preliminarne evaluacije postrojenja, HEP će odabranim subjektima uputiti zahtjev za dostavom detaljnijih informacija i dokumentacije. HEP će iskaze zainteresiranih subjekata primati trajno, odnosno do opoziva.

Također, u tijeku je i HEP-ova trajna Obavijest o zahtjevu za iskazivanjem interesa zainteresiranim partnerima za prodaju projekata obnovljivih izvora energije na području Hrvatske. Obavijest se odnosi na jedinice lokalne samouprave (gradove i općine) zainteresirane za sudjelovanje u razvoju i izgradnji sunčanih elektrana kroz zajedničku pripremu prostorno-planske dokumentacije buduće elektrane te pravne ili fizičke osobe zainteresirane za prodaju projekata neintegriranih (samostojećih) sunčanih elektrana u razvoju te vjetroelektrana i hidroelektrana u razvoju ili pogonu.

25. lipanj 2024 06:37