Život
StoryEditor

Cisco Meraki: Jedinstveno mrežno rješenje koje će podurijeti rast vašeg poslovanja iz sezone u sezonu

23. Svibanj 2022.

Planirate li širiti turistički/ugostiteljski objekt, mijenjati raspored terasa ili prostorija ili se povećava broj gostiju, vaša trenutačna mrežna arhitektura neće biti dostatna. Trebate top-rješenja i ljude koji ih znaju postaviti. Trebate Cisco Meraki

Prioritet svake turističke djelatnosti jest zadovoljstvo korisnika usluge. Kratko i jednostavno, zadovoljan gost vraća se, preporučuje turistički/ugostiteljski objekt drugima i ključ je poslovnog uspjeha. Pitanje je: kako korisnicima pružiti vrhunsku uslugu u apsolutno svim segmentima?

Možda će se jedan posto gostiju koristiti vašim uslugama 'usput', svi ostali iskoristit će blagodati interneta i pogledati recenzije prije rezervacije. Da, živimo u digitalnom dobu i sve su karte na stolu, odnosno Googleu. Hotel ili restoran na prekrasnoj lokaciji je top-stvar, ali ako vaši gosti pročitaju u recenzijama da je, primjerice, Wi-Fi mreža loša, teško da će doći. Turistička djelatnost grana je u kojoj je apsolutno svaki segment usluge bitan. Neke aspekte cjelokupne usluge moguće je vrlo jednostavno posložiti i unaprijediti. Prije svega je tu riječ o tehnologiji i IT rješenjima.

Tehnologija koja (jednostavno) radi

Ako planirate širiti turistički/ugostiteljski objekt, mijenjati raspored terasa ili drugih prostorija ili se jednostavno povećava broj gostiju koji vam dolaze, sigurno ćete se naći u situaciji u kojoj vaša trenutačna mrežna arhitektura neće biti doviljna.

Kad se takve situacije dogode, većina počne nabavljati dodatnu opremu i IT rješenja koja će nadodati na postojeća i na neko vrijeme popraviti stvari. Međutim, to je samo privremeno rješenje koje će vas stajati više nego da složite kvalitetnu mrežnu infrastrukturu kojom lako upravljate, još je lakše nadograđujete i proširujete. Trebate pouzdana i skalabilna rješenja kojima je jednostavno upravljati. Rješenja koja će pratiti vaše poslovne planove, koja će podržati širenje kapaciteta i rast.

Kad govorimo o mrežnim rješenjima, kvalitetna je ona Wi-Fi mreža koja ima vrhunske pristupne točke (engl. access point) i komponente za upravljanje. Pritom je vrlo važno poznavati bežične mrežne tehnologije i medije kojima se povezivanje na Wi-Fi. Jednostavno rečeno – trebate top-rješenja i ljude koji ih na početku znaju postaviti kako treba. Trebate Cisco Meraki.

Mreža optimirana prema vašim potrebama

Rješenje​ Cisco Meraki ​ podrazumijeva pristupne točke najviše kvalitete i komponentu upravljanja mrežom iz ublaka (clouda). Iako je riječ o tehnološki vrlo naprednu rješenju, sučelje za upravljanje jednostavno je i intuitivno. Instalacija pojedine pristupne točke uz internetsku vezu svedena je na nužne korake 'upali' i 'pokreni'. U prijevodu, nakon početnog testiranja i postavljanja mreže sami možete optimirati postojeće i dodavati nove pristupne točke. Tako se operativni troškovi povezani s mrežom višestruko smanjuju.

Kad je u pitanju bežična mreža, važno je kontrolirati i testirati jačinu signala na lokacijama jer na nju može utjecati niz faktora (razmještaj suncobrana na terasi, nove visoke ukrasne biljke i slično). Budući da Wi-Fi mrežu s pomoću uređaja Meraki kontrolirate jednostavnim cloud-sučeljem, imate uvid u sve performanse i možete namjestiti automatsko pojačavanje signala ako bude bilo kakva ometanja. U svakom trenutku znate tko je spojen na koju pristupnu točku, možete analizirati gdje se vaši gosti najviše koriste mobitelima, a onda sve te podatke možete iskoristiti i u marketinške svrhe. Primjerice, ako podaci pokazuju da je gost u određenom trenutku na terasi bara, dojavite mu koja su pića taj dan na akciji. Uz rješenje Meraki osigurajte rast poslovanja iz sezone u sezonu.

S povjerenjem se obratite Ciscovu lokalnom distributeru Comtel Corp.-u koji će vam u suradnji sa svojom mrežom partnera pomoći da kreirate najbolju mrežnu infrastrukturu.

24. travanj 2024 01:16