Život
StoryEditor

Cristiano Ronaldo donio Al-Nassru 9,3 milijuna novih pratitelja na Instagramu

08. Siječanj 2023.
Cristiano Ronaldo

Prije akvizicije, Al-Nassr je brojao ‘svega‘ 834 tisuće pratitelja, a trenutno je na brojci od 10,2 milijuna

Nakon što su s potpisali ugovor s peterostrukim osvajačem Lige prvaka, Cristianom Ronaldom, nogometni klub iz Saudijske Arabije Al-Nassr dobio je čak 9,3 milijuna novih pratitelja na Instagramu. Te će brojke, dakako, nastaviti rasti, a osim što akvizicija Al-Nassru predstavlja golemi nogometni potencijal, jamči mu i marketinšku zaradu.

Naime, Ronaldo je s 528 milijuna pratitelja najpraćenija osoba na Instagramu, a brojku od pola milijarde dosegao je tijekom prosinca, nedugo prije transfera koji je šokirao javnost. Objava kluba da će nogometni čarobnjak nositi boje Al-Nassra, dobila je 32 milijuna lajkova, a klub u svega nekoliki sati 2,5 milijuna pratitelja što je povećanje od 400 posto. Prije akvizicije, Al-Nassr je brojao „svega“ 834 tisuće pratitelja, a trenutno je na brojci od 10,2 milijuna.

Problemi u startu

Inače, Al-Nassr je najpopularniji klub u regiji koji je, kad su društvene mreže u pitanju, prestigao svog žestokog rivala – Al Hilal Saudi Club koji je s 3,6 milijuna bio najpraćeniji saudijski klub na Instagramu. Osim na Instagramu, poslovni je potez srušio rekorde prema najvećem isplaćenom iznosu za igrača.

Tako bi bivša zvijezda Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa, svake godine trebala zaraditi 212 milijuna dolara. Također, budući da je ugovor potpisan do lipnja 2025., postao je najduži ugovor ikad potpisan za profesionalnog nogometaša na Bliskom istoku. Ronaldo je u četvrtak trebao debitirati u utakmici s Al Taeejom, ali mu je, na veliko razočaranje publike i kluba koji je rasprodao 28 tisuća karata, nastup u zadnji čas zabranjen.

Naime, engleski je savez kaznio Ronalda s 50 tisuća funti i dvije utakmice nakon što je prošle godine razbio mobitel dječaku na tribini. Osim toga, dolazak u Saudijsku Arabiju, mogao bi stvoriti Ronaldu i probleme u privatnom životu, jer strogi državni zakoni nalažu da nevjenčani parovi ne smiju živjeti zajedno.  

12. lipanj 2024 18:28