Život
StoryEditor

Deliveroo kreirao skladbu koja rastjeruje besramne - galebove

01. Kolovoz 2022.
Deliveroo dostava

Numera ‘Bye Gull Bye‘ sadrži melodične, ali prodorne zvukove glasanja grabežljivaca, sokola i orlova, koji su prirodni neprijatelji galebova, a dostupna je i na Spotifyiju

Zbog paklenih vrućina kakve još nisu (službeno) zabilježene, sve više stanovnika Velike Britanije spas traži na obali. No, kako se plaže pune rekordnim brojem posjetitelja tako za njima stižu i besramni – galebovi. Britanija tako, osim visokih temperatura, bilježi i sve veći broj prijavljenih napada, jer galebovi, jednom kad se namjere na nečiji obrok, ne prežu ni od čega. Kako bi pomogao svojim sugrađanima, dostavni brend Deliveroo udružio se sa stručnjakinjom za galebove, dr. Madeleine Gomas i kreirao " target="_blank">prvu svjetsku skladbu koja tjera galebove.

Odmor bez straha

Numera 'Bye Gull Bye' sadrži melodične, ali prodorne zvukove glasanja grabežljivaca, sokola i orlova, koji su prirodni neprijatelji galebova. Kako je u opisu kampanje izjavila dr. Gomas, galebovi imaju istančani sluh, pa kad iz bilo kojeg izvora čuju glasanje svojih ptičjih neprijatelja, prirodna im je reakcija – bijeg. Osim što skladba sadrži različite zvukove spomenutih životinja, u nju su uključeni i različiti visoko-frekventni zvukovi te bijela buka.

– Ovo je sjajna inicijativa koja pomaže ljudima da uživaju u svom ljetnom odmoru bez straha od napada, a da ni na kakav način ne šteti pticama – kazala je stručnjakinja.

Potrošači sada više ne moraju kupovati specijalne zvučnike koje ptice rastjeruju na sličan način već je mogu puštati sami. Naime, Deliveroo je skladbu objavio na Spotifyiju te je dostupna svim korisnicima, prema potrebi.

30. travanj 2024 19:55