Život
StoryEditor

HBO i Discovery+ udružuju se u zajedničku streaming platformu - Max

15. Prosinac 2022.

Nova usluga integrirat će sadržaj HBO-a, Discoveryija, DC Comicsa i Warner Brosa

Warner Bros. Discovery privodi kraju lansiranje novog streaming servisa koji će pod novim imenom integrirati postojeće usluge platformi HBO Max i Discovery+. Prema saznanjima upućenih, kodno ime nove usluge je Beam, a tržišno će vrlo vjerojatno biti ‘Max‘.

Sama platforma najviše će sličnosti, kako prenosi CNBC, imati s platformom Disney+, a na njoj će se moći pronaći naslovi HBO-a, Discoveryija, DC Comicsa i Warner Brosa. Uprava je najavila da će usluga biti dostupna potrošačima do proljeća 2023., a kao jednu od prepreka integracije naveli su snagu brenda HBO, pa su razmatrali opciju zadržavanja imena.

Povećanje profitabilnosti

Međutim, zaključili su da bi takvo što moglo samo dodatno zbuniti potrošače budući da su već ranije mijenjali imena (koncept) iz HBO Go i HBO Now u HBO Max.

Inače, Warner Bros. Discovery se bori s gubicima te, poput ostatka industrije, smišlja kako poslovanje platforme učini profitabilnim. Iz kompanije su naveli da su ulagačima predstavili novu strategiju u kojoj će fokus biti stavljen na poslovanje i postizanje profitabilnosti, a ne nužno povećanje broja pretplatnika.

Cilj kompanije je do 2025. ostvariti milijardu dolara prihoda od streaminga, a, poput konkurencije, ponudit će različite cijene pretplata ovisno o tome je li sadržaj s reklamama ili bez njih.

13. travanj 2024 10:23