Život
StoryEditor

Kampanja prikupljanja sredstava za prvo Europsko natjecanje osoba s invaliditetom

19. Listopad 2022.

U sklopu projekta Amorova žlica, udruga planira organizirati prvo Europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom, a potrebna im je pomoć u prikupljanju 130 tisuća eura

Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju (UNUO) pokrenula je kampanju prikupljanja sredstava s ciljem globalnog širenja svijesti o sposobnostima osoba s invaliditetom. U sklopu svog projekta Amorova žlica, planiraju organizirati prvo Europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom u čak 27 zemalja.

Planirani početak velike europske turneje je u veljači 2023., ali im je potrebna pomoć i podrška. Stoga pozivaju sve ljude dobra srca da sudjeluju u kampanji prikupljanja potrebnih 130 tisuća eura koje planiraju potrošiti na kamion, rekonstrukciju, putne troškove, sudionike i, naposljetku, finale u Hrvatskoj.

Amorova žlica

Inače, Amorova žlica je projekt koji, uz inovativnu metodologiju poučavanja kroz ugostiteljstvo, prenosi znanje najpotrebnijima kako bi postali samostalniji, prihvaćeni u društvu te radno sposobni i spremni za tržište rada. U sklopu rada Udruge održano je preko tisuću radionica na kojima je sudjelovalo 200 sudionika, a nakon šest do devet mjeseci individualnih treninga više od 90 posto (!) ih je danas zaposleno.

Među prijateljima projekta su i mnoge druge osobe iz javnog života poput Zlatka Dalića, Davida Skoke, Ivana Pažanina, Melkiora Bašića, Ivana Temšića, Filipa Lipnika, Antonije Blaće, Maje Blagdan, Bojana Jambrošića, Renate Končić Minee, Tončija Huljića, Dušana Bučana, Domagoja Jakopovića Ribafisha i brojni drugi, dok će kampanja prikupljanja sredstava trajati do 6. studenoga.

25. travanj 2024 15:09