Život
StoryEditor

Ledo plus donirao Caritasu smrznutu hranu u vrijednosti od 350 tisuća kuna

16. Prosinac 2022.

Donacijom 46 tona smrznutog povrća Ledo plus pomoći će da domovi za starije i nemoćne te pučke kuhinje lakše pripreme topli obrok za blagdane

Ledo plus ovih će blagdana pomoći najugroženijim društvenim skupinama donacijom 46 tona smrznutog povrća Hrvatskom Caritasu. Riječ je o 71 paleti smrznute hrane, u vrijednosti od 350 tisuća kuna, namijenjene korisnicima domova za starije i nemoćne te pučkim kuhinjama Zagrebačke županije.

- Svako je vrijeme pravo vrijeme za darivanje, osobito kada je dar usmjeren našim potrebitim sugrađanima koji Božić očekuju u oskudici i neizvjesnosti. Drago nam je što je Ledo plus, kao socijalno osjetljiva tvrtka, prepoznao ovaj trenutak i što će pomoći donijeti osmijeh brojnim ugroženim pojedincima i obiteljima - poručio je fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, prilikom preuzimanja donacije.

Nutritivno bogate namirnice

Poskupljenja namirnica i energenata utječu na sve, pa i na rad pučkih kuhinja i domova za starije i nemoćne tako da je kompanija osigurala donaciju koja će se podijeliti domovima za starije i nemoćne te pučkim kuhinjama u kojima se svakodnevno priprema velik broj toplih obroka.

- Dio je naše odgovornosti kao najvećeg domaćeg proizvođača sladoleda i distributera smrznute hrane u Hrvatskoj pobrinuti se da i socijalno najugroženije skupine imaju pristup nutritivno bogatim namirnicama koje su temelj uravnotežene prehrane. Iznimno smo zahvalni na prilici da pomognemo sugrađanima - poručila je Tatjana Petričušić, menadžerica korporativnih komunikacija Leda plus.

24. travanj 2024 07:17