Život
StoryEditor

Met Gala 2023. osmišljen kao oda legendarnom dizajneru Karlu Lagerfeldu

04. Listopad 2022.

Metropolitan Museum of Art bit će domaćin izložbe ‘Karl Lagerfeld: A Line of Beauty‘, dok će zvijezde na gala večeri 1. svibnja odati počast nezaboravnom dizajneru

Čuvena večer glamura i prestiža Met Gala sljedeće će godini biti posvećena velikom dizajneru Karlu Lagerfeldu. Kako je najavljeno na konferenciji za novinare u Parizu, organizatori su u središte pozornosti odlučili staviti bogato nasljeđe legendarnog dizajnera tako da će u proljeće 2023. u Metropolitan Museum of Art u New Yorku biti izložena njegova legendarna djela.

Urednica Voguea, Anna Wintour, istaknula je da su koncept počeli razvijati nedugo nakon smrti dizajnera 2019. godine te da će izložbu dizajnirati jedan od Lagerfeldovih omiljenih arhitekata Tadao Ando, dok su kustosi Andrew Bolton i Wendy Yu.

Legendarni opus

Na izložbi nazvanoj 'Karl Lagerfeld: A Line of Beauty' bit će izloženo 150 odjevnih kombinacija zajedno s kultnim skicama dizajnera. Obožavatelji će se tako moći upoznati s cjelokupnim radom jednog od najkreativnijih umova u povijesti mode, zaviriti u arhivu njegovih skica koje datiraju još od 1950. kada je njemački dizajner prvi put stigao u Pariz te dobiti uvid u njegova djela koja je radio za različite modne kuće od Balmaina, Fendija pa do Chanela.

Izložba će biti otvorena od 5. svibnja do 16. srpnja, dok je glamurozna zabava zakazana za 1. svibnja kada će svjetska javnost moći vidjeti kako su zvijezde iz svijeta mode i šou-biznisa odlučile odati počast slavnom dizajneru.

25. travanj 2024 00:52