Život
StoryEditor

Modni div Louis Vuitton širi biznis s luksuznim restoranima

02. Rujan 2022.

Luksuznom brendu ovo je drugi pop-up restorani, a već posjeduje dva fine-dining restorana – jedan u Osaki, a drugi u Saint Tropezu

Francuski modni div Louis Vuitton objavio je da u seulskom Louis Vuitton Maisonu otvara novi pop-up restoran. Vrhunski šef čiji je restoran L' Arpège dobitnik tri Michelinove zvjezdice, Alain Passard zadužen je za jela, a prostor koji se nalazi na četvrtom katu njihove modne trgovine, bit će uređen kao povrtnjak. Kako je u priopćenju izjavio Passard, prostor je osmišljen tako da gostima budi pravi osjećaj jeseni, a svježe namirnice obrađivat će izvrsni kuhari koji su ujedno i vrtlari. U restoranu će gosti moći kušati vegetarijanska jela od vrhunskih svježih namirnica – povrća, voća i začinskog bilja.

LV fine-dining

Iako nije poznato koliko će dugo ovaj pop-up restoran biti otvoren, on potvrđuje ambicije Louis Vuittona da se trajno proširi na restoranski biznis. Naime, toj modnoj kompaniji ovo je drugi pop-up restoran (već su ranije otvorili jedan u Seulu), a već posjeduje dva 'trajna' – jedan u Osaki, a drugi u Saint Tropezu. Potonji je otvoren ovog ljeta i to u hotelu White 1921, a vodi ga Mory Sacko, francusko-afrički šef koji stoji iza pariškog MoSuke restorana u Parizu (također dobitnik Michelinovih zvjezdica).

I dok Passard u pop-up restoranu nudi vegetarijanska fine-dining jela, Sackova kuhinja inspirirana je afričkom i japanskom kuhinjom. U LV restoranu u Osaki, Sugalabo V, šef Yosuke Suga servira kombinaciju japanske i francuske kuhinje te je zadužen i za ponudu Le Café V, bara smještenog pored restorana. Restoran u Osaki je otvoren u veljači 2020., netom prije pandemijskog lockdowna, ali, unatoč tome, kompanija je zadovoljna poslovanjem te planira nastaviti sa širenjem na druga tržišta.

26. travanj 2024 12:36