Život
StoryEditor

Netflix adaptira bestseller Sedam muževa Evelyn Hugo

05. Srpanj 2023.
Iako je dio publike izrazio skepsu – smatraju da bi bilo bolje roman adaptirati u seriju, ne mogu dočekati kraj snimanja

Bestseller američke spisateljice Taylor Jenkins Reid, Sedam muževa Evelyn Hugo, uskoro stiže na male (streaming) ekrane. Kako je potvrdio Netflix, uskoro kreću sa snimanjem, a iako još uvijek nije poznato koji će glumci utjeloviti junake knjige – bivšu holivudsku zvijezdu Evelyn, a niti njenih sedam muževa i ostale živopisne likove, film će režirati Leslye Headland.

Headland je upravo završila sa snimanjem serije The Acolyte, spin-offa popularnih Star Warsa, a stoji i iza Netflixove hit-serije Russian Doll ili Babuška.

Netflix je još u ožujku najavio da će popularni uradak Taylor Jenkins Reid pretvoriti u film, a iako je dio publike izrazio skepsu – smatraju da bi bilo bolje roman adaptirati u seriju, ne mogu dočekati kraj snimanja.

Viralni hit

Naime, knjiga Sedam muževa Evelyn Hugo prvo je postala viralna na TikToku, a potom osvojila publiku diljem svijeta te zahvaljujući sjajnoj prodaji puna 54 tjedna provela na listi New York Times Paperback 2021.

Jenkins Reid u knjizi pripovijeda o životu nekoć sjajne holivudske zvijezde, Evelyn Hugo, koja je mladoj novinarki Monique Grant dala životni intervju. Autorica je svojedobno ispričala da je život fikcionalne junakinje inspiriran životima glumica Elizabeth Taylor koja se udavala sedam puta, Ritom Hayworth koja je, poput Evelyn, latinoameričkog porijekla te Avom Gardner koja je tajne iz svog života otkrila britanskom novinaru Peteru Evansu.

Na domaćem je tržištu roman izašao u prijevodu Selme Muftić Pustički i izdanju Vorto Palabre koja je dosad objavila i druge hitove autorice poput Malibu gori i Daisy Jones i Šestorka koja je pretvorena u desetodijelnu seriju (Amazon Prime). 

26. travanj 2024 02:34