Život
StoryEditor

Potražnja za igračkama za odrasle u posljednja dva tjedna porasla 146 posto

14. Veljača 2023.
foto Shutterstock

Valentinovo će nas danas zagrijati, barem nakratko. Iako se načelno i dalje doživljava kao još jedan u nizu praznika kojeg smo usvojili sa Zapada, među nama je dobar dio onih koji ga ne propuštaju proslaviti, barem ako je suditi novim podacima s portala Jeftinije.hr. 

U Hrvatskoj Valentinovo redovito slavi gotovo 37 posto ljudi, od kojih će ga više od 50 posto ove godine proslaviti sa svojim partnerom ili partnericom dok će neki dan provesti s prijateljima, obitelji ili u društvu omiljenih ljubimaca, navodi se u priopćenju. Također, ove će godine čak 6 posto ispitanika darovati - sebe, u skladu sa sve popularnijim trendom ljubavi i brige koju trebamo pokazivati sami sebi. Poklonite sebi nešto lijepo, priuštite si iskustvo koje ćete pamtiti. Nemojte se bojati malo se razmaziti. 

Rezultati ankete potrošača na platformi Jeftinije.hr, koja je dio Heureka grupe, pokazali su da se više od četvrtine ispitanika raduje izlasku na romantičnu večeru, četvrtina će se obradovati cvijeću, a malo više od 17 posto ispitanika raduje se novom parfemu. 

Da oni koji ga slave, Valentinovo planiraju tjednima unaprijed potvrdili su i aktualni podaci o online potražnji prema kojima će pravo slavlje početi izgleda tek nakon buketa cvijeća i romantične večere. 

Analiza potražnje od 1. do 13. veljače pokazala je ogroman porast popularnosti i potražnje za proizvodima u kategoriji igračaka za odrasle. Najveću popularnost u navedenom razdoblju imale su erotske igre i darovi za parove za kojima je potražnja u proteklih 13 dana porasla za 146 posto. 

Više od 121 posto porasla je potražnja u kategoriji erotskih pomagala, a slično je i u kategoriji erotske kozmetika u kojoj smo primijetili povećanje potražnje za kondomima veće od 135 posto. I to samo u proteklih 13 dana! 

Povećanje potražnje u svim potkategorijama igračaka za odrasle primijetili smo i u susjednoj Sloveniji i Srbiji. Izgleda da je pred nama vruća noć koja definitivno neće završiti romantičnom večerom. 

18. travanj 2024 15:44