Život
StoryEditor

Povratak retra: adidas x Gucci kolekcija inspirirana sportskom odjećom sedamdesetih

13. Svibanj 2022.
Alessandro Michele poigrao sa stilom tenisača i golfera sedamdesetih, geometrijskim uzorcima i odvažnim krojevima te uspješno je spojio dva prepoznatljiva simbola brendova Gucci i adidas

Inspirirani vintage sportskom odjećom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, modni divovi adidas i Gucci lansirali su svoju prvu partnersku kolekciju. Dizajn, iza kojeg stoji Guccijev kreativac Alessandro Michele, mediji već uspoređuju s briljantnim sportsko-luksuznim spojem brendova Supreme i Louis Vuitton.

Čitava kolekcija je šarena, zaigrana s jakim retro štihom, a osim što se Michele poigrao sa stilom tenisača i golfera sedamdesetih, geometrijskim uzorcima i odvažnim krojevima, uspješno je spojio i dva prepoznatljiva simbola brenda - Guccijevu grafiku i logo GG s adidasove tri crte i trolisnim logotipom.

Cijene komada

Kupci od jučer imaju priliku vidjeti kako točno određeni komadi izgledaju te po kojoj će ih cijeni moći nabaviti. Kako prenosi HypeBeast, čuvene Gazellice, ovaj put s prepoznatljivim simbolom Guccija, koštat će oko 650 eura, dok će za klompe s adidas znakom morati izdvojiti 750 eura.

Odjevni komadi će koštati i koji euro više tako da će, primjerice, za zip-jaknu od viskoze ljubitelji brendova morati izdvojiti 1750 eura, a pripadajuće hlačice će ih koštati 1250 eura. Majice s kapuljačom (hoodies) koštat će minimalno 980 eura, sportske hlače 850 eura, a cijena sportskih 'duffle' torbi kretat će se od 2200 do 2750 eura.

I modni dodaci se prodaju po višoj cijeni od uobičajenih adidasovim komada pa tako adidas x Gucci čarape koštaju 170 eura, ogrlica 820, bejzbol kapa 410, a traka za kosu 260 eura. Osim putem web shopa Guccija i Adidasa, ova kolekcija će se od 7. lipnja moći kupiti i u pop-up trgovinama adidas x Gucci.

16. travanj 2024 04:20