Život
StoryEditor

Sa zaradom od preko milijardu dolara, Top Gun najuspješniji film Tom Cruisea

01. Srpanj 2022.
Tom Cruise

Samo u Sjevernoj Americi zaradio je 520 milijuna dolara, dok se vrijednost prodanih karata u ostatku svijeta popela na 486 milijuna dolara

Holivudski blockbuster 'Top Gun: Maverick' od prodaje karata premašio je zaradu od milijardu dolara te tako postao najuspješniji film u filmskoj karijeri Tom Cruisea i najlukrativniji za produkcijsku kuću Paramount Pictures u posljednjih osam godina. Samo u Sjevernoj Americi zaradio je 520 milijuna dolara, dok se vrijednost prodanih karata u ostatku svijeta popela na 486 milijuna dolara. U financijskom smislu, studiju je bolje prošao samo 'Transformers: Age of Extinction' i to 2014.

Premašena očekivanja

Film kojeg je ko-producirao i sufinancirao Skydance Media je premašio očekivanja Bloomberg Intelligencea koji je procijenio da bi potrošnja mogla biti znatno niža zbog inflacije. No, prošli vikend nije ih iznenadila samo bolja gledanost Top Guna već su Amerikanci, konkretno, potrošili tri puta veći iznos nego u istom periodu prošle godine. Točnije, u kinima su ostavili 3,6 milijardi dolara. Prihodi su, prema Bloombergu, pak ostali za trećinu niži nego 2019.

25. travanj 2024 12:58