Život
StoryEditor

Službeno je – TV serija o Harryju Potteru stiže na HBO Max

14. Travanj 2023.
Platforma se obvezala da će ostati vjerna originalnom književnom predlošku, a na razvoju će sudjelovati autorica J.K.Rowling

Nakon što su prošlog tjedna krenula šuškanja o tome da Warner Bros. Discovery pregovara s J. K. Rowling, stigla je i službena potvrda o početku snimanja nove TV serije o čarobnjaku Harryju Potteru. Nova će serija biti bazirana na knjigama i emitirana na streaming platformi HBO Max. Kako su iz platforme kazali investitorima tijekom press prezentacije, presretni su što će publici dati priliku da istraži magičan svijet Hogwartsa na potpuno novi način, jer priča o Harryiju Potteru je kulturološki fenomen kojeg se gledatelji nisu zasitili. Pretvaranje priče u seriju, dat će kreatorima mogućnost da dublje urone u svaki nastavak knjige, a s obzirom na to da je objavljeno sedam nastavaka, očekuje se da će serija trajati gotovo cijelo desetljeće.

Također, u novoj će seriji igrati potpuno nova glumačka postava, a još uvijek nije poznato tko su potencijalni kandidati. Kako je J.K. Rowling izjavila magazinu Variety, HBO Max se obvezao da će čuvati integritet njenih djela što joj je izuzetno važno. Raduje je što će sudjelovati u novoj adaptaciji te što će moći uroniti u priču i baviti se detaljima, a upravo to omogućava razvoj dugotrajnih televizijskih serija.

20. travanj 2024 03:23